Hot News
Ministerul de Finanțe crede că UE va accepta decontările în euro
30/11
”Gazprom”, interesat de tranzitul prin Bulgaria
01/12

„Provocarea din Kerci” s-ar fi putut încheia altfel: Occidentul spera să coloreze Azovul cu sângele ucrainenilor

„Independența” ucraineană a fost demult vândută Washingtonului, astfel încât fiecare pas al regimului de la Kiev este coordonat în detaliu de „stăpânii”. Provocarea de duminică din Srtâmtoarea Kerci nu este o excepție.

Această declarație a fost făcută de expertul militar român Valentin Vasilescu în comentariul pentru publicația Voltairenet, citat de portalul Realnewsland.ru.

Potrivit expertului, Statele Unite au împins Ucraina într-o asemenea provocare grosolană. Mai mult decât atât, el este convins că Occidentul se aștepta la un rezultat mai spectaculos care ar fi costat viața marinarilor neferici ai navelor ucrainene, trimiși în mod cinic la moartea sigură.

Atenția expertului român a fost atrasă de reacția foarte rapidă a Washingtonului, care, apropo, a fost pe deplin așteptată și îndreptată, firește, împotriva Rusiei, care, chipurile, „încalcă convenția maritimă internațională”. Cu toate acestea, polițiștii ruși de frontieră, din fericire pentru Moscova, au acționat mai mult decât prudent, ceea ce subminează de fapt versiunea occidentală, a menționat Vasilescu.

„Rusia a consumat o mare cantitate de timp, urmărind navele ucrainene într-o încercare de a le descuraja în încălcarea frontierelor rusești. Adică, au încercat să negocieze „, continuă expertul.

El a reamintit că elicopterul de luptă KA-52, destinat distrugerii tehnicii blindate, a fost în garda în Strâmtoarea Kerch, dar el nu a atacat: „Dacă Rusia ar fi vrut să distrugă pe infractori, navele ucrainene ar fi ajuns în fundul mării în câteva minute”.

„Washingtonul se folosește în mod intenționat de autoritățile de la Kiev pentru a provoca tocmai reacția militară din partea Rusiei”, spune expertul, menționând că „provocarea de la Kerch” ar fi putut fi mult mai tragică, permițând astfel Washingtonului să intervină deschis în conflictul dintre Ucraina și Rusia, însă prudența manifestată de partea rusă în accident a contracarat planurile Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091