Hot News
Moscova și Riad vor monitoriza piața petrolului
03/12
La Moscova, a încetat din viață scriitorul Andrei Bitov
03/12

Putin a vorbit despre „partid al războiului” ucrainean și a promis că îi va ajuta pe ucraineni

Foto: RIA Novosti

Președintele rus Vladimir Putin a numit actuala puterea ucraineană drept un „partid al războiului”. El a declarat acest lucru în timpul conferinței de presă care a avut loc după summitul G20 din Buenos Aires, transmite RIA Novosti.

„Actuala conducere a Ucrainei este un „partid al războiului”, până când este la putere, acțiunile militare vor continua”, a spus el. Putin a remarcat că este supărat de lipsa de interesa a Kievului pentru a rezolva situația din Donbass, precum și incidentul cu navele ucrainene din Strâmtoarea Kerci.

Liderul rus a atras atenția asupra faptului că Kievul a introdus legea marțială în țară în ajunul alegerilor. ”Pentru ce? În mod firesc, pentru a limita drepturile și libertățile civile, să limiteze activitățile politice din țară. Dar ceea ce este și mai rău, doar această lege marțială este introdusă în 10 regiuni – tocmai în acelea în care actualul președinte nu se bucură de un sprijin și unde politica sa nu își găsește aprobarea unanimă. Aceasta înseamnă că actuala conducere a Ucrainei a împărțit țara cu mâinile sale – într-una bine intenționată și cealaltă, nu prea”, a spus el.

Putin a promis că Moscova nu va introduce restricții în oglindă pentru cetățenii ucraineni [în aceste zile, Ucraina a interzis intrarea în țară a bărbaților ruși cu vârstele între 16 și 60 de ani – n.r.], ci, dimpotrivă, va merge pe calea liberalizării șederii cetățenilor ucraineni în Rusia și a liberalizării obținerii de către ei a cetățeniei ruse.

Putin a spus că nu refuză contactele la cel mai înalt nivel cu omologul său ucrainean, Petro Poroshenko, deși „este dificil de comunicat, pur și simplu, nu este clar despre ce să vorbim, doar nimic nu se îndeplinește. În condițiile unor operațiuni militare, în condiții de provocări … pentru puterea oligarhică este întotdeauna mai ușor să continui o politică îndreptată pentru jefuirea propriului popor și propriului stat. Acesta este chiar cazul care atât în țara noastră, cât și în Ucraina este descris prin zicala: pentru cuiva este război, dar pentru cuiva este mama bună”, a concluzionat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875096