Hot News
Berea va avea alt gust
05/12
Zaharova a răspuns la ultimatumul SUA privind Tratatul INF
05/12

Peskov: Dialogul cu SUA nu se leagă

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus /Foto: Serviciul de presă al Kremlinului

Dialogul dintre Moscova și Washington nu se leagă, deși ambele părți și-au ”făcut temele pentru acasă” și au strâns multe probleme de dezbatere, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

”Dialogul nu se leagă cu adevărat, deși, ca să spunem așa, au fost stabilite planurile, și de o parte și de cealaltă s-a efectuat, hai să-i zicem, tema pentru acasă. Nu de puține ori aceste planuri au fost date peste cap în ultimul moment”, a adăugat Peskov, la solicitarea ziariștilor.
În altă ordine de idei, el a declarat că Rusia poate continua să livreze gaze naturale în Europa prin Ucraina după darea în exploatare a gazoductului Nord Stream – 2, dar că acest lucru depinde de Kiev.

Rugat să comenteze declarația cancelarului german, Angela Merkel, privind necesitatea garantării tranzitului gazelor rusești prin Ucraina, Peskov a amintit că președintele Vladimir Putin a prezentat în repetate rânduri poziția Moscovei vizavi de posibilitatea continuării tranzitului de gaze.

”El a declarat că, de fapt, nu este vorba despre o sistare a tranzitului de gaze prin Ucraina după intrarea în funcțiune a Nord Stream-2. Concret, acest tranzit va fi posibil și pe viitor, dar, din nou, totul depinde de partea ucraineană”, a spus Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875038