Hot News
Abramovici și Deripaska: cine a nimerit în lista neagră a Marii Britanii
09/12
Kudrin: Guvernul renunță la privatizări
10/12

Rusia, locul doi în ratingul economiilor în curs de dezvoltare

În clasamentul țărilor cu piețe în curs de dezvoltare, alcătuit de agenția Bloomberg, Rusia a urcat cinci poziții. Dacă în urmă cu un an și jumătate ocupa locul 7, acum se află pe treapta a doua a podiumului.

În alcătuirea listei s-a ținut cont de următorii indicatori: creșterea Produsului Intern Brut în 2018 și 2019, ratingul suveran de creditare, rezervele valutare, piața de acțiuni și obligațiuni. Însumate, cele trei elemente au generat un punctaj global de 2,36, permițând Rusiei să se ridice în clasament.

În frunte se află Malaysia, dar la o diferență destul de mică față de Rusia. Punctajul ei este de 2,55. Locul trei, la distanță destul de mare (1,39) a revenit Chinei.

Următoarele poziții au fost ocupate, în ordine, de Filipine, Columbia, Tailanda, Polonia, Mexic, Chile, Coreea de Sud. Dacă în ediția anterioară a clasamentului, Turcia se regăsea pe treapta a cincea, acum a coborât pe ultimul loc – 12.

Rossiiskaia Gazeta constată că patru din șase state aflate printre primele 10 fac parte din regiunea asiatică. Și numai pentru că aceste state au înregistrat un sold pozitiv la operațiunile curente, indici de creștere a PIB relativ ridicați și o inflație ținută în frâu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875128