Hot News
Rusia, locul doi în ratingul economiilor în curs de dezvoltare
10/12
Centenarul Alexandr Soljenițîn, peste 80 de evenimente dedicate marelui scriitor
10/12

Kudrin: Guvernul renunță la privatizări

Foto: TASS

Șeful Curții de Conturi, Aleksei Kudrin, a declarat că tema reducerii cotei statului în economie a fost eliminată de pe ordinea de zi a guvernului rus, informează agenția TASS.

”Această temă a reducerii participării statului în economie a fost, practic, scoasă de pe agenda de lucru. Un aspect confirmat de bugetul pe trei ai, unde veniturile din privatizări sunt planificate la nivelul a 24 miliarde de ruble. Este cea mai mică valoare începând din anul 2000”, a scris Kudrin pe contul său de Twitter.

Anterior, Kudrin a afirmat că veniturile din privatizări înscrise în buget pentru următorii trei ani sunt minime, în pofida decretul emis de președintele Vladimir Putin prin care șeful statului cerea ca statul să-și reducă prezența în economie.

”În mesajul său adresat Adunării Federale, președintele a stabilit drept obiectiv inclusiv reducerea cotei statului în economie. În plus, veniturile realizate din privatizare nu pot fi catalogate nici măcar mixte în proiectul de lege”, a spus Kudrin, vorbind în cadrul unor audieri în Parlament.

Astfel, veniturile din vânzarea proprietăților statului sunt planificate în bugetul pentru 2019 la 13 miliarde de ruble, în 2020, la 11 miliarde, iar în 2021 nu sunt prevăzute nici un fel de venituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108