Hot News
Ce va discuta la Bruxelles ministrul Novak
28/12
Prețul petrolului nu este relevant acum
28/12

Cine merge la Forumul de la Davos

Șeful ”Sberbank”, German Gref, intenționează să participe, la sfârșitul lunii ianuarie 2019, la Forumul Economic de la Davos.

”Da, desigur”, a declarat Gref într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia-24, întrebat fiind care sunt planurile vizavi de mare întâlnire din stațiunea elvețiană de schi, ce-și va desfășura lucrările în perioada 22-25 ianuarie.

”Noi avem programul nostru tradițional: vom organiza la Davos micul dejun de lucru și o recepția ”Sberbank”. Asta ca activități mai mari. De altfel, Sberbank a pus bazele organizării unor întrevederi similar, practice, pentru toți participanții”, a adăugat șeful celei mai mari bănci ruse.

”Suntem mereu deschiși, îi vom aștepta cu plăcere pe toți oaspeții și pe partenerii noștri străini, și pe toți clienții ruși. Pe toți îi învintăm, vom fi bucuroși să îi vedem la activitățile noastre”, a subliniat Gref.

În schimb, șeful ”Nornikel”, președintele holdingului ”Interros”, Vladimir Potanin, nu intenționează să participe la lucrările Forumului de la Davos. ”Nu, nu merg. Nu am așa ceva în plan”, a spus el pentru RIA Novosti.

Nici șeful VEB, Igor Șuvalov, nu va face, probabil, deplasarea. ”La Davos? Nu, mă duc la Forumul de la Soci. Deocamdată nu am așa ceva pe agenda de lucru, pentru că atunci când toată nebunia asta a început – cine pe cine invită/nu invită – ne-am mobilizat total pentru a ne pregăti cum trebuie pentru Sesiunea de dezvoltare a economiei urbane de la Soci. Spre asta ne-am concentrat atenția și am alocat o mare parte din resurse”, a explicat Șuvalov.

La Davos nu va merge nici președintele Curții de Conturi, Aleksei Kudrin. ”Anul viitor nu voi merge la Davos, pentru că avem prea multă treabă aici. În ianuarie vom preda o serie de noi abordări tehnice. Acum nu mai lucrez ca expert, am funcția mea”, le-a spus el ziariștilor.
În ceea ce privește participarea președintelui Vladimir Putin, care a primit o invitație din partea organizatorilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că, deocamdată, nu există o decizie finală.

”Într-adevăr, salutăm schimbarea de atmosferă de la Davos. Și, într-adevăr, există o invitație permanentă și reînnoită de a veni la Davos, dar nu s-a luat o hotărâre. Ținând cont de contextul internațional, graficul președintelui este destul de încărcat. Subiectul se află în fază de analiză”, a spus Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875168