Hot News
Medicament împotriva astmului, unic în felul său
09/01
Putin a înaugurat un terminal plutitor pentru recepția GPL în Regiunea Kaliningrad
09/01

Destinul Rusiei în 2019. Iată ce spun stelele! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Harta natală a Federației Ruse din 12 iunie 1990

Anul 2019, care a început în forță (cu Marte în Berbec), se anunță a fi oarecum mai lejer decât precedentul. Poate fi mai puțin tensionat, întrucât lipsesc retrogradările lui Venus și Marte, dar există aspecte care îl fac diferit de 2018. În general, acumularea de pe semnul Capricornului – Saturn și Pluton plus Nodul Sud Lunar predispune la schimbări în planul structurilor de putere, în principal. Se pot schimba lideri și guverne, se va plăti pentru ultimii 30 de ani (încheierea ciclului saturnian 1989/1990 – 2019/2020), decontul fiind mai dur pentru conducătorii care nu și-au făcut bine treaba.
2019 nu va fi un an comod și relaxat, chiar dacă așa se speră. Vorbim despre un an plin de provocări pe toate palierele – nu vor lipsi mișcările de stradă, pământul se va revolta pe alocuri, focul va echilibra si el energiile, așa cum știe mai bine.

 

Harta natală a Federației Ruse din 12 iunie 1990

Să vedem care sunt predispozițiile astrale pentru Rusia, Geamăn cu Ascendent în Fecioară, spre fine (conform hărții astrale pentru 12.06.1990, ora 13.46, Moscova). În primul rând, ne atrage atenția tranzitul Marelui Benefic, Jupiter, în casa a III-a din Arcaș (semn unde planeta se exprimă plenar, fiind în domiciliu). Prin urmare, putem spune că anul 2019 va fi foarte bun pentru Rusia în tot ceea ce privește comunicarea și transporturile, comerțul și educația. Se vor construi noi artere destinate circulației, poduri, școli, universități, se vor înființa noi edituri, etc. Și, se pare că cel puțin unele sancțiuni economice vor fi ridicate (Jupiter este justițiar și face ordine).
Jupiter este și semnificator al credinței și al sistemului de valori, iar acest tranzit ne îndreptățește să credem că, în 2019, Biserica Ortodoxă Rusă va fi și mai prezentă în viața obștei, ceea ce este în perfectă concordanță cu Nodul Nord Lunar (Sensul Vieții) aflat în tranzit prin semnul Racului (țara, poporul, pământul natal, tradiția). Referitor la acest pasaj prin Rac, trebuie făcută o mențiune – dacă în alte părți ale lumii vor lua amploare mișcările naționaliste (pentru a contrabalansa agresivitatea globalizării), în Rusia se vor întări și mai mult sentimentul patriotic, dragostea față de țară, iar promovarea valorilor tradiționale și naționale rusești se va face și în străinătate (conjuncție Nodul Nord cu Jupiter natal).

Planetele din Capricorn, despre care am amintit la început (Saturn și Pluton), tranzitează casa a IV-a din harta natală a Rusiei. Astfel, putem aprecia că agricultura și satul se pot transforma (atât conceptual, cât și concret, material). Teoretic, pot fi unele perioade de secetă, dar bogata Rusie nu duce lipsă de apă și de sisteme de irigații, deci nu se întrevăd probleme grave.
Tot legat de această casă astrală, sunt posibile și mișcări de stradă, anul 2019 oferind cadrul contestării a tot ce poate fi contestat (cu sau fără motiv).

Interesantă casa a VII-a, din Berbec, responsabilă în astrologia mundană cu afacerile externe, tratatele internaționale, eventualele conflicte. Marte tranzitează această casă și va face conjuncție cu poziția sa natală, deschizând un nou ciclu de un an și jumătate în acest sector. Urmează, spre primăvară, celelalte planete personale (Soare, Mercur, Venus), care vor susține activitatea diplomatică a Rusiei, foarte intensă și în 2019. Teoretic, ziua de 13 ianuarie are un potențial interesant și rămâne de văzut dacă și în ce fel se va concretiza.
Precum am arătat, casa a VII-a din harta astrală a Rusiei conține Marte, natal. Asta înseamnă că provocările nu lipsesc, iar rușii au reușit să facă (și) din diplomație artă. Mai înseamnă și că sunt mereu pregătiți, gata să răspundă și să câștige!

Din 6 martie, Uranus schimbă zodia pentru următorii șapte ani (trece din Berbec în Taur), pasaj care are loc în casa a VIII-a din tema natală a Rusiei. Este o casă a finanțelor plasată într-un semn material prin excelență (Taurul). Uranus aduce noutăți și schimbări în ceea ce privește politicile de investiții, folosirea resurselor proprii, relațiile economico-financiare cu alte țări. Vor fi schimbări legate de multinaționale, investiții străine în Rusia și investițiile rusești în străinătate, tranzacții financiare. În paralel, apar noi tehnologii de nivel înalt, se consolidează proiectele demarate de tranzitul uranian prin Berbec, mai ales cele aerospațiale și cele care vizează folosirea energiei nucleare. Sextilul cu Neptun din casa a VI-a (armată și sănătate publică) a hărții astrale a Rusiei va aduce și un mare avans al cercetării și tehnologiilor militare, dar și a celor medicale. (Ca notă generală, spre aducere aminte, Uranus și Pluton vor face un frumos și productiv tandem, în timp, modificând ceea ce se știa în materie de economie și finanțe).

Șeful statului și guvernul (reprezentați prin casa a X-a) sunt foarte bine aspectați prin pasajul Nodului Nord Lunar prin semnul Racului. Este interesantă suprapunerea casei a X-a cu Racul (care semnifică țara, poporul, după cum s-a amintit), făcând evidentă legătura dintre cele două entități, o relație cu o proeminență mult mai mare decât în cazul multor popoare.
Tranzitul Nodului Nord nu face decât să ofere noi dimensiuni și oportunități, mai ales în luna septembrie, când va face conjuncție cu Jupiter natal. Poate fi un moment în care conducătorul Rusiei și poporul său vor fuziona, exprimând plenar esența și spiritul acestei țări. Pentru ruși, Țara lor, Conducătorul și Biserica sunt o trinitate perpetuă care susține regenerarea, capacitatea de a lua totul de la capăt, mai puternic (vezi trigonul Jupiter/Pluton natal din Scorpion).

Rămâne doar ca trăitorii Pământului să-și exprime liberul arbitru, fiindcă stelele predispun, iar oamenii dispun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068