Hot News
Destinații turistice: Locuri mistice din Rusia
14/01
SUA au prins semnalul satelitului ”Spektr-R”
15/01

Ambasadorul SUA a amenințat companiile germane din cauza gazoductului ”Nord Stream-2”

Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, a trimis companiilor germane scrisori în care a avertizat asupra posibilității de a impune sancțiuni din partea Washingtonului în cazul dacă aceste companii vor sprijini construcția conductei de gaz ”Nord Stream-2”. Textul acestor scrisori a fost publicat de ziarul ”Bild am Sonntag”.

Grenell a afirmat, de asemenea, în mesajele sale că dacă, din cauza lansării fluxului ”Nord Stream – 2” și a celui Turcesc, livrările de gaze naturale prin Ucraina devin redundante, „Kievul își va pierde importanța în domeniul politicii de securitate”, a citat TASS sursa germană. Ambasadorul SUA este convins că firmele care susțin ambele proiecte „subminează securitatea Ucrainei și a Europei”.

Conform datelor mass-mediei germane, multe companii germane au primit astfel de scrisori. Oamenii de afaceri au perceput aceste mesaje ca șantaj. La care Grenell a răspuns că scrisorile sale trebuie percepute „nu ca o amenințare, ci ca o expresie clară a poziției politice americane”.

Anterior, președintele Comisiei pentru Politică Informațională a Consiliului Federației, Alexei Pușkov, a declarat că presiunea Washingtonului asupra Berlinului în legătură cu proiectul de gazoduct ”Nord Stream-2” va crește în lunile următoare. „Se pare că presiunea SUA asupra Germaniei va crește și va atinge un maxim în februarie-martie”, a spus senatorul.
”Nord Stream-2” prevede construcția a două linii de gazoducte cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an de la coasta Rusiei, prin Marea Baltică până în Germania. Lansarea sa este așteptată înainte de sfârșitul anului 2019. Statele Unite au criticat în mod repetat construcția conductei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101