Hot News
Evgheni Plușcenko a fost spitalizat
14/01
Ambasadorul SUA a amenințat companiile germane din cauza gazoductului ”Nord Stream-2”
14/01

Destinații turistice: Locuri mistice din Rusia

Cum ar fi putut să arate vechiul Arkaim în urmă cu 4000 de ani

Locurile considerate anormale îi atrag nu doar pe ufologi și adepții ezoterismului, dar și pe turiștii obișnuiți. Cine a construit misteriosul labirint din Arkaime, în ce peșteră degete de piatră încearcă să-i prindă pe turiși și unde poate fi găsit monstrul Nessi al Nordului?

Arkaim, regiunea Celiabinsk

”Totul aici este foarte interesant, fiecare va găsi ceva propriu: și monumente arheologice și o natură minunată și un loc al puterii”, spune Ghennadi Morozov, din Celiabinsk, recunoscând că, în ceea ce îl privește, el a fost mânat de curiozitate, dar că foarte mulți oameni întâlniți s-au dovedit adepți ai ezoterismului, veniți să caute ”forța”. ”Sper că au găsit-o”, a subliniat Ghennadi, citat de RIA Novosti.

Într-adevăr, Arkaim este o așezare care datează din epoca bronzului, descoperită la sfârșitul anilor 1980 și considerată unul dintre locurile unice din Rusia. Ezoteriștii cred că aici este vechea patrie a arienilor, care s-au remarcat printr-un nivel tehnologic deosebit și prin dezvoltare spirituală.

Arkaim se află în Țara străveche a orașelor din sudul Munților Urali. Cel mai tânăr dintre cele circa 20 de monumente este de aceeași vârstă cu piramidele egiptene.

Labirinturile de piatră pe Marea Insulă Zaiațki – regiunea Arhanghelsk

”Se spune că aceste labirinturi trebuie vizitate neînsoțit de nimeni. Eu așa am făcut”, povestește Natalia Golovaceva din Moscova. ”Aflându-te în interior, uiți că ești un om modern, că ai în buzunar un telefon mobil și că ai ajuns aici cu avionul – timpul curge parcă altfel aici”.

Labirinturile de la Insulele Solovki (Marea Albă, nordul părții europene a Rusiei) reprezintă circa 35 de figuri de piatră în formă de spirală, construite, se pare, înaintea erei noastre. Asemenea construcții se întâlnesc în Irlanda, Scandinavia, Franța și în alte țări. Nu se cunoaște destinația lor precisă.

Unii afirmă că labirinturile erau folosite pentru ritualuri religioase, alții că erau capcane pentru peștii care ajungeau acolo în timpul mareelor.

Cimitirul dracului, regiunea Krasnoiarsk

”Poiana s-a format la începutul secolului trecut când aici a căzut un corp ceresc”, afirmă ufologul Mihail Ciuev, din Krasnoiarsk. Aici în mod regulat găsești oseminte de animale, care au murit sub acțiunea unei forțe, iar oamenii care ajung în Cimitirul dracului spun că simt o durere în tot corpul și că aud sunete stranii.

Oamenii de știință consideră că formațiunile subterane de cărbune s-au aprins, probabil, astfel că tot ce era la suprafață, de la plante și viețuitoare au murit asfixiate. Se presupune, de asemenea, un câmp magnetic anormal.

Lacul Labînkîr, Iakutia

Lacul a devenit celebru din cauza unui monstru al apelor care ar trăi în adâncurile lui. Despre ”diavolul de la Labînkîr” localnicii vorbesc de mult. Dar locul a intrat în atenția generală la mijlocul secolului trecut, după ce un geolog a observat în apă un animal uriaș.

Numeroasele cercetări efectuate la Labînkîr nu au scos însă în evidență vreo urmă a unui Nessi al Nordului. Acum, lacul este vizitat în special de amatorii de pescuit.

Peștera Kașkulak, Hakasia

”În această peșteră senzația este că te afli în stomacul unui monstru gigantic – recunoaște Irina Korotkova, din Sankt-Petersburg. Țurțurii de piatră care atârnă deasupra capului par zeci de degete care încearcă să te înhațe și să te tragă în adâncul pământului”.

Peștera este carstică și are o adâncime de circa 50 de metri. De-a lungul secolelor, șamanii și-au organizat aici ritualurile lor. Pe cel mai de jos dintre cele trei paliere podeaua este acoperită de oase de animale amestecate cu cărbunele de la foc. Principalele ritualuri de sacrificiu se făceau pe palierul superior.

Valea morții, Kamciatka

La poalele vulcanului Kihlipîci este o zonă lungă de doi kilometri și largă de câteva sute de metri unde, potrivit localnicilor, dintotdeauna au murit animale și păsări. Iar oamenilor li se face rău, acuză puternice dureri de cap.
Oamenii de știință au stabilit care este problema – gazele amestecate cu hidrogen sulfurat și cianură de hidrogen, care ies din pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098