Hot News
12 plus/minus
13/01
Evgheni Plușcenko a fost spitalizat
14/01

De ce nu se poate lua legătura cu radiotelescopul ”Spektr-R”

Observatorul astrofizic rus ”Spektr-R” în cadrul corpului de asamblare și testare al cosmodromului Baikonur. Foto din arhivă

Specialiștii Institutului Științific ”Lavocikin” au ajuns la concluzia, după sesiunea de duminică de refacere a legăturii cu radiotelescopul ”Spektr-R”, că a cedat ultimul dintre cele trei componente ale dispozitivului de recepție-transmitere, ceea ce nu mai permite radiotescopului să primească mesajele și comenzile de la sol, a declarat pentru RIA Novosti surse din industria spațială.

”Rezultatele sesiunii de astăzi au arătat că s-a defectat ultimul dintre cele trei dispozitive ale aparatului. Eventualitatea repunerii în funcțiune este destul de mică, astfel că trimiterea de comenzi nu mai este posibilă”, a spus interlocutorul agenției.

Potrivit spuselor sale, celelalte componente, dar și elementele de rezervă ale dispozitivului de recepție-transmisie, au cedat anterior. ”În ultimul timp, ”Spektr-R” lucra cu al doilea set de rezervă, care a cedat și el în 9 decembrie”, a precizat aceeași sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972