Hot News
Racheta 9M729 nu încalcă Tratatul INF
24/01
Gherman Gref: Cât va mai dura moda sancțiunilor?
25/01

Rusia a avertizat Statele Unite împotriva intervenției militare în afacerile Venezuelei

În timpul demonstrațiilor antiguvernamentale din Caracas

Anterior, Donald Trump a recunoscut drept conducător al Venezuelei pe liderul opoziției, Juan Guaido care s-a declarat președinte interimar al țării.

Rusia avertizează SUA împotriva intervenției militare în Venezuela care ar avea consecințe dezastruoase, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

„Noi credem că acest lucru ar fi un scenariu catastrofal care ar zdruncina fundamentele modelului de dezvoltare care există în regiunea latino-americană”, a declarat ministrul adjunct într-un interviu acordat revistei ”Viața Internațională”, răspunzând la întrebarea dacă este posibilă o intervenție militară a SUA în această țară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat, de asemenea, încercarea de a schimba puterea din Venezuela. „Exemplul evenimentelor din Venezuela arată în mod clar atitudinea reală a comunității occidentale progresiste față de dreptul internațional, suveranitatea și neamestecul în afacerile interne ale statelor, schimbând manual puterea de acolo”, a scris ea pe Facebook, precizând că îl  însoțește pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov în vizita sa oficială în Algeria.

În Venezuela, are loc o criză politică acută: liderul opoziției, Juan Guaido, s-a declarat președintele interimar al Venezuelei. La doar câteva minute, a fost recunoscut de președintele american Donald Trump. În Rusia, evenimentele din această țară din America Latină au fost percepute ca o încercare de lovitură de stat.

Șeful statului venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat că va face tot posibilul pentru a proteja suveranitatea țării și a rupt relațiile diplomatice cu Statele Unite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091