Hot News
Rusia a avertizat Statele Unite împotriva intervenției militare în afacerile Venezuelei
24/01
Maksim Oreșkin: Lumea se apropie de sfârșitul unui super-ciclu al globalizării
25/01

Gherman Gref: Cât va mai dura moda sancțiunilor?

Președindele celei mari bănci din Rusia, ”Sberbank”, Gherman Gref/ Foto: TASS

Escaladarea tensiunilor geopolitice de la nivel mondial continuă ceea ce înseamnă că moda sancțiunilor, inclusiv împotriva Rusiei, se va menține, a apreciat șeful ”Sberbank”, Gherman Gref la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos.

”În privința sancțiunilor, ceea ce vedem este că, deocamdată, continuă escaladarea tensiunilor geopolitice, motiv pentru care vom mai vedea acest trend. Dar tare mi-aș dori, desigur, să văd și capătul lui”, a spus Gref, potrivit căruia sancțiunile reprezintă un fenomen specific pentru deglobalizare.

”Nici eu nu cred că ar putea exista consecințe pozitive ale acestor sancțiuni. Ce s-a schimbat? Introducerea acestor sancțiuni, în special împotriva marilor țări face ca problemele să devină cronice, iar statul împotriva căruia au fost aplicate respectivele măsuri, pur și simplu nu poate să cedeze. Totul devine o chestiune fără legătură cu comportamentul rațional, ci o problemă de demnitate proprie”, a explicat bancherul.

În opinia lui, pentru rezolvarea conflictelor geopolitice curente se impune ”răbdare și ceva mai multă implicare emoțională”. Gref este de părere că problema pregătirii liderilor, capacitatea lor de a se exprima într-un limbaj pe înțelesul tuturor devine, astăzi, preocuparea numărul unu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079