Hot News
Expert militar: SUA s-au înscris într-o cursă a înarmării
27/01
Ce înseamnă inițiativele economice ale premierulului Abe
28/01

S-a furat un tablou din Galeriile Tretiakov

Arhip Kuindji. Ai-Petri. Crimeea

Valoarea tabloului ”Ai-Petri. Crimeea”, semnat de Arhip Kuindji, despre a cărui dispariție din Galeriile Tretiakov s-a anunțat duminică, s-ar putea ridica la 200.000 de dolari, a declarat pentru agenția TASS criticul de artă Dmitri Butkevici.

Cu aproximație, un tablou de aceste dimensiuni ar trebui să coste 200.000 de dolari. Este un preț convențional, pentru că, în ultimii 25 de ani, au fost foarte puține lucrări similare ale pictorului care au fost vândute la licitație”, a spus el. Potrivit spuselor sale, aceste vânzări au fost între 150.000 și 300.000 de dolari. În același timp, alți specialiști cred că un asemenea tablou al lui ”Claude Monet rus” ar putea costa între 800.000 și un milion de dolari.

Lectorul Galeriilor Tretiakov, adjunctul Facultății de filosofie a Universității Lomonosov din Moscova, Aleksei Kozîrev a calificat furtul tabloului lui Kuindji un eveniment extraordinar.

                                                                                             Arhip Kuindji. Poiana cu mesteceni

”Acest tablou este evident remarcabil, nu este o schiță, este una dintre cele mai minunate lucrări dedicate Crimeii și de dimensiuni deloc mici. De aceea este un eveniment extraordinar, care iese din normal. O asemenea nemaipomenită expoziție este umbrită de scandal, paza Galeriilor Tretiakov trebuie să excludă asemenea întâmplări. Să sperăm că serviciile competente vor găsi repede tabloul”, a spus Kozîrev.

El a precizat că lucrarea furată face parte din perioada târzie a creației pictorului. ”El a avut o proprietate în Crimeea, a lucrat acolo, a pictat munți, nori”, a adăugat expertul.

Arhip Ivanovici Kuindji (1842-1910) este unul dintre cei mai străluciți pictori ai secolului al XIX-lea, creând un gen deosebit de peisaj romantic. Printre lucrările lui se numără ”Noapte cu lună pe Nipru”, ”Apus roșu pe Nipru”, ”Poiană cu mesteceni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083