Hot News
Conferinţa de la Munchen – pentru siguranţă, într-o lume nesigură!
22/02
Expertul militar român: De ce Occidentul nu crede în racheta ”Țirkon”
22/02

A doua femeie miliardar a Rusiei

Foto: Wildberries

Proprietara magazinului-online Wildberries, Tatiana Bakalciuk, a devenit a doua femeie miliardar din Rusia, scrie publicația Forbes.ru.

Averea ei este estimată la peste 1 miliard de dolari. Prima femeie miliardar este președinta companiei Inteco Management, Elena Baturina.
Wildberries a ocupat, anul acesta, locul patru în clasamentul celor mai scumpe companii ale Runet-ului (după Yandex, Mail.Ru Group și Avito), valoarea firmei fiind evaluată la 1,2 miliarde de dolari. Wildberries nu este o companie publică, motiv pentru care valoarea ei fiind calculată pe baza anumitor date, precum profitul realizat și volumul vânzărilor.

Bakalciuk s-a pregătit să fie profesor de limba engleză, iar firma Wildberries a fondat-o în 2004 împreună cu soțul ei. Inițial, cei doi soți au comercializat îmbrăcăminte de damă din cataloagele Otto și Quelle. Treptat, sortimentul s-a extins, astfel că, acum, pe site se găsesc cele mai diferite categorii de produse. Lunar, magazinul-online este vizitat de aproximativ 60 de milioane de persoane.

Anul trecut, cifra de afaceri a Wildberries a crescut cu 72% și a atins 118,7 miliarde de ruble. Compania lucrează în Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Armenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078