Hot News
Aleksei Pușkov: Lumea nu se reduce la UE și NATO
25/02
Dmitri Peskov explică mesajul președintelui Putin
25/02

Revoluționarul-kamikadze: în Statele Unite a fost apreciată drona ”Kalașnikov” (VIDEO)

Video ți foto: Serviciul de presă al Ministerului Apărării al Federației Ruse

WP: Drona ”Kalașnikov” ar putea schimba lumea

Drona-kamikadze KYB produsă de concernul ”Kalașnikov” poate revoluționa domeniul militar. Această concluzie a fost făcută de experții de la Universitatea americană din Illinois. Anterior, aparatul aerian fără pilot a fost prezentat la expoziția militară internațională din Abu Dhabi.

Aparatul aerian fără pilot KYB de la concernul ”Kalașnikov” este capabil să schimbe lumea și va revoluționa domeniul militar. Această concluzie a fost făcută de experții ziarului american The Washington Post.

„Achizitorul acestei dezvoltări va putea să controleze bomba cu un grad înalt de precizie care nu are analoage, cu excepția câtorva dintre cele mai inteligente bombe din SUA”, a declarat Nicholas Grossman, profesor de relații internaționale la Universitatea din Illinois, autor al cărții ”Dronele și Terorismul”.

Potrivit expertului, drona „Kalashnikov”, ieftină și mortală, poate echivala cea mai puternică armată din lume cu un rival mai puțin pregătit de luptă.

În plus, articolul exprimă temerea că dronele rusești ar putea deveni o armă pentru teroriști.

„Aceasta este o armă foarte precisă și cea mai eficientă, care este foarte dificil de combătut cu ajutorul sistemelor tradiționale de apărare aeriană”, a declarat șeful concernului ”Rosteh”, Serghei Cemezov, informează FAN. Potrivit lui, drona KYB va permite efectuarea operațiunilor militare într-un mod fundamental nou. Este posibilă instalarea unei încărcături de până la 3 kg pe complex și aceasta va fi adusă la țintă „indiferent dacă ea e bine ascunsă sau nu și indiferent de relieful terenului, atât la altitudini joase cât și la altitudini mari”.
Potrivit concernului ”Kalașnikov”, dezvoltarea ei a trecut deja teste și este gata să lucreze. În același timp, la expoziția IDEX 2019 de la Abu Dhabi a fost prezentat un model de expunere redusă – de două ori mai mic decât originalul de luptă.

Drona poate atinge viteze de până la 130 km / h și continuă să zboare timp de o jumătate de oră. Sarcina maximă este de 3 kg, lungimea corpului, cu puțin mai mică de 1 metru, iar amploarea aripilor, de aproximativ 1,2 metri. Coordonatele țintei sunt stabilite de operatorul KYB, fie manual, fie după imaginea primită de la dispozitivele externe de țintire, au adăugat reprezentanții concernului ”Kalașnikov”.

”Kalașnikov” este cel mai mare producător de arme de calibru mic din Rusia. Concernul ocupă 95% din piața internă a armelor de calibru mic și 66% în segmentul armelor cu țeava lungă. Produsele sunt achiziționate în mai mult de 27 de țări.

În ultima vreme, industria de aparate aeriene fără pilot din Rusia se dezvoltă destul de activ. La sfârșitul anului trecut, TASS a relatat că în Rusia a fost creat drona de luptă „Karnivora”, care se afla in prezent in teste de zbor. S-a făcut cunoscut că această dronă este capabilă să folosească aruncătoare de plase pentru interceptarea quadricoptelor, mai multe tipuri de casete pentru muniții, precum și echipamente de recunoaștere.

Dronele ”Orlan-3M” și ”Orlan-10” concepute pentru recunoaștere sunt, de asemenea, apreciate ca aparate robuste de luptă. Acestea pornesc de la un catapult și aterizează cu o parașută. Aceste drone sunt la vânzare liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875142