Hot News
Revoluționarul-kamikadze: în Statele Unite a fost apreciată drona ”Kalașnikov” (VIDEO)
25/02
Rusia pierde investitori
26/02

Dmitri Peskov explică mesajul președintelui Putin

Foto: RIA Novosti

Evocând, în mesajul său adresat Parlamentului, faptul că Moscova este pregătită pentru o ripostă în oglindă în cazul în care Statele Unite vor desfășura rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa, președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a numit nici un punct geografic către care ar putea fi îndreptate rachetele rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

„Președintele a spus că, în cazul în care țara noastră va fi supusă unei amenințări, și dacă la granițele ei vor fi amplasate rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune țintite asupra noastră, nu vom avea altă soluție decât să procedăm în oglindă, îndreptând rachetele noastre nu doar asupra instalațiilor de lansare, dar și a teritoriilor unde se află centrele de decizie. Vă rog să observați că președintele nu a numit nici un punct geografic în acest sens”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

A fost răspunsul oferit de Dmitri Peskov la solicitarea ziariștilor de a comenta emisiunea postului de televiziune Rossia-1, unde jurnaliștii au speculat ce ținte din SUA ar putea fi atacate de rachetele rusești.

Peskov a refuzat să comenteze conținutul emisiunii. ”Niciodată nu ne-am amestecat și nu putem să intervenim în politica redacțională a posturilor noastre de televiziune, fie ele și de stat. În acest caz, întrebările trebuie adresate direct televiziunii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

La 20 februarie, vorbind în plenul Parlamentului rus, Putin a declarat că Rusia va riposta de îndată ce amenințarea la adresa ei va deveni reală și va îndrepta armele nu doar în direcția țărilor unde SUA și-au instalat armamentul, dar și în direcția teritoriilor care găzduiesc centre de decizii privind utilizarea sistemelor de rachete care amenință Rusia.

Putin a mai arătat că Rusia prevede măsuri în oglindă și asimetrice numai dacă SUA vor amplasa rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa. Președintele a subliniat în mod deosebit că Rusia nu intenționează să fie prima care desfășoare astfel de rachete în Europa, scrie agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052