Hot News
Americanii importă tot mai mult petrol din Rusia
27/02
Gherman Gref despre pierderile băncii ”Sberbank”
27/02

Revine reclama la bere?

Este posibil ca în Rusia să fie din nou permisă reclama la bere și la băuturile preparate pe baza ei, dacă parlamentul, guvernul și președintele țării vor susține un proiect de lege în acest sens depus în Duma de Stat.

Se are în vedere modificarea ”Legii privind reclama”. Autorul inițiativei legislative este șeful Comitetului Dumei de Stat pentru politică economică, industrie, dezvoltare inovativă și antreprenoriat, Serghei Jigariov.

În nota explicativă atașată la document se precizează că proiectul propune reintroducerea de facilități fiscale pentru reclama la bere și pentru băuturile preparate pe baza ei, cu condiția ca profitul realizat din această activitate să fie donat pentru susținerea sportului. În paralel, se propune ca berea fără alcool să fie inclusă în categoria băuturilor alcoolice în scopuri de reclamă.

S-a sugerat, de asemenea, să se permită reclamă nelimitată în unitățile sportive, de educație fizică și de recuperare, dar și la o distanță de peste 100 de metri de ele.

Autorii proiectului de lege consideră că astfel de măsuri vor permite atragerea în sportul rus a cel puțin 1 miliard de dolari din investiții private. În nota explicativă se specifică faptul că o astfel de măsură va avea un efect pozitiv asupra reducerii cheltuielilor bugetare pentru sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053