Hot News
Valentin Vasilescu: Mutarea neașteptată a Moscovei a descurajat Washingtonul
01/03
Grigori Karasin despre relațiile cu Ucraina
02/03

Șalaika caută o bombă

Foto: TASS

Șalaika este un hibrid între laika (husky) și șacal.

Peste 50 de câini de serviciu din rasa Șalaika lucrează în serviciul chinologic al celei mai mari companii aeriene ruse „Aeroflot”, informează biroul de presă al acesteia.

„Reprezentanții grupului de rasă Șalaika lucrează în secția de monitorizare chinologică a departamentului de management al siguranței al ”Aeroflot”-ului. Secția a fost înființată în 2001 și astăzi are în componența sa 29 de instructori-chinologi și 55 de câini de serviciu”.

„Depistarea de dispozitive explozive și materiale explozibile este principala sarcina a câinilor în munca lor zilnică, iar chinologii împreună cu câinii de serviciu efectuează inspecții zilnice ale aeronavelor, aeroportului și ale zonelor adiacente pentru a siguranța aviației. Mulți ani de experiență confirmă faptul că ”detectorii” vii lucrează mai eficient decât echipamentele moderne”, se menționează în comunicat.

În 2018, Federația Chinologică Rusă a recunoscut și a omologat grupul de rasă „Șalaika”, ”angajații” secției de monitorizare chinologică a companiei aeriene „Aeroflot”.

Șalaika este un hibrid inter-specie între șakal și laika care se folosește în nordul extrem pentru paza turmelor de reni. Acest grup de rasă a moștenit cele mai bune calități de la strămoșii lui: de la șacal a primit un simț unic de miros sensibil și capacitatea de a lucra în căldură, iar de la laika, o bună adaptare la îngheț. Șalaika are greutate și dimensiuni mici care îi permite să se deplaseze ușor în spații limitate. Toate aceste caracteristici îi conferă un avantaj față de rasele tradiționale de câini de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068