Hot News
Vladimir Putin despre misiunea sportului
04/03
Efectul mesajului prezidențial
05/03

Arctica, zonă de interes militar a Rusiei, a amintit vice prim-ministrul

Foto: RIA Novosti

Vicepreședintele Guvernului rus pe probleme legate de industria apărării, Iuri Borisov, a amintit că Arctica este sferă de interes militar a Rusiei, scrie RIA Novosti. 

Declarația vine în contextul recentei afirmații a comandantului Forţelor Navale ale SUA din Europa, amiralul James Foggo, potrivit căruia Statele Unite nu vor permite Rusiei și Chinei să domine în Arctica și să controleze Calea Maritimă de Nord, apreciind că această regiune trebuie folosită în egală măsură de toate țările Consiliului arctic și că nimeni nu are dreptul să emită pretenții asupra ei.

Ministrul britanic al apărării, Gavin Williamson, a declarat, la rândul său, că țara lui intenționează să sporească prezența militară în Arctica, pentru a ”apăra, de Rusia, flancul nordic al NATO ”.

”Acest teritoriul este zonă de interes militar a Rusiei. Nu cedăm ce este al nostru”, a spus Borisov într-un interviu pentru emisiunea ”Moscova. Kremlin. Putin” a postului de televiziune Rossia-1. El a fost întrebat de moderator despre valoarea strategică militară a Arcticii pentru statul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972