Hot News
Generalul Şamanov: De ce vă este teamă? Pe teritoriul nostru facem ce vrem
04/03
Arctica, zonă de interes militar a Rusiei, a amintit vice prim-ministrul
04/03

Vladimir Putin despre misiunea sportului

Momentul deschiderii Universiadei de iarnă-2019 din Krasnoiarsk/ Foto: TASS

Marile evenimente sportive sunt menite să unească popoarele, nu să le despartă, a declarat președintele Vladimir Putin pentru emsiunea ”Moscova. Kremlin. Putin” a postului de televiziune ”Rossia-1”.

”Cu cât mai complex devine contextul internațional, cu atât mai multe trebuie să fie evenimente culturale, sportive, menită să unească țări, oameni, popoare, nu să le despartă. Aceasta este uriașa misiune a sportului”, a declarat președintele rus. El a subliniat că nu se îndoiește de faptul că și Rusia va contribui la acest efort. ”Ne așteaptă mari competiții în diferite ramuri sportive și la toate nivelurile, cu siguranță așa va fi”, a promis șeful statului.

Președintele a mai adăugat că edificiile sportive construite în Krasnoiarsk pentru Universiada de Iarnă vor fi folosite și pe viitor.

”În ceea ce privește moștenirea materială, sunt convins că toate construcțiile sportive vor fi folosite”, a spus Putin. În plus, el a relatat că a susținut planul de organizare a Universiadei la Krasnoiarsk, pentru că în oraș trebuie dezvoltată infrastructura socială. ”Krasnoiarsk a meritat. Este un oraș tânăr, studențesc, de aceea era nevoie de așa ceva”, a explicat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875181