Hot News
Cu precizie de câteva minute
05/03
Corneliu Vlad: În relațiile ruso-germane, Berlinul schimbă cărțile
05/03

China nu este considerată o amenințare pentru Rusia

Foro: RIA Novosti

Nu potențialul militar al Chinei reprezintă o amenințare reală pentru Rusia, ci pretențiile Statelor Unite și ale Alianței Nord-Atlantice de dominație globală, a apreciat șeful comisiei senatoriale pentru politică internațională, Konstantin Kosaciov, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Declarația vine pe fondul afirmațiilor ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen, potrivit căreia Rusia se află în raza de atac a rachetelor balistice chineze cu rază medie de acțiune, motiv pentru care Moscova ar trebui să fie interesată de atragerea Beijingului în Tratatul privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF).

În opinia lui Kosaciov, tratatul ar trebui să dobândească un caracter universal, iar evaluarea pericolelor este secundară, primordială fiind însăși deținerea unei astfel de arme.

Dar americanii au ales alt drum – acela de a distruge acordurile existente, încercând, apoi, să convingă statele care posedă asemenea armament, să încheie alte înțelegeri. ”Este o cale distructivă, deosebit de periculoasă și care duce în impas”, a apreciat senatorul rus.
”Rossiisakaia Gazeta” amintește că, la 2 februarie a.c., Statele Unite au stopat oficial participarea lor la Tratatul privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune, invocând drept argument principal încălcarea de către Rusia a prevederilor respectivului document. Moscova respinge toate acuzațiile și este convinsă să SUA sunt cele care au încălcat tratatul și acum au găsit un pretext comod pentru retragerea din el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875182