Hot News
Efectul mesajului prezidențial
05/03
China nu este considerată o amenințare pentru Rusia
05/03

Cu precizie de câteva minute

Foto: ”Vedomosti”

Funcționarii moscoviți știu unde locuiesc și lucrează, cum ajung la serviciu, unde și când pleacă la casa lor de vacanță locuitorii capitalei ruse, cu o precizie de până la 500 de metri și o de câteva minute.

Pentru milioane de ruble autoritățile orășenești cumpără, de la operatorii de comunicații, date privind deplasarea populației, urmărită după cardurile SIM, afirmă cotidianul ”Vedomosti”. Orientându-se după aceste date ale operatorilor, Moscova modifică transportul în comun și infrastructura.

Centrul analitic al guvernului strânge, prelucrează și stochează datele operatorilor, pentru a prezenta operativ rapoarte autorităților orașului. Reprezentanții Centrului susțin că întreaga lor activitatea se construiește pe date statistice, fără nume și alte date personale. Același lucru scrie și în indicațiile tehnice anexate la comenzile statului pentru studiile geografice, cumpărate de Departamentul tehnologiilor informatice al Moscovei începând din 2015.

Vedomosti” relatează că, în respectivele rapoarte, Moscova și regiunea Moscovei sunt împărțite în sectoare de 500 pe 500 metri. Despre fiecare se știe câți oameni locuiesc acolo, câți lucrează. Locuința este considerată locul unde omul înnoptează în mod regulat, iar munca locul unde un om petrece de la 10 dimineața la 17,00. Dacă locul domiciliului a fost stabilit, dar cel al muncii nu, înseamnă că persoana în cauza lucrează într-un domeniu care implică deplasări multiple pe durata zilei. Dacă un individ intră dimineața în zonă și iese spre seară, înseamnă că este navetist.

Așezând harta traseelor abonaților peste harta orașului se vede evoluția orelor de aglomerație din traficul rutier, cel feroviar sau metrou, scrie ”Vedomosti”, citând un reprezentant al postului de televiziune Tele2. Pe baza acestor informații, autoritățile pot lua decizii privind infrastructura rutieră, fluxurile de transport, pot planifica transportul în comun, adaugă un responsabil al companiei de telecomunicații MTS.

Datele operatorilor despre orășeni au generat o adevărată revoluție în planificarea transportului urban, au permis renunțarea la modele costisitoare și relative, folosite decenii la rând, adăugă directorul Institutului de transport al Școlii Superioare de Economie, Mihail Blinkin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875223