Hot News
Ce părere are mediul de afaceri despre inteligența artificială
06/03
Garanția celui mai bun preț: Rusia încurcă SUA pe piața GPL
07/03

Propunerea Rusiei ”pentru liniștea generală”

Foto: RIA Novosti

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că, pentru liniștea generală, ar fi corect ca întreg arsenalul nuclear al Statelor Unite să se întoarcă acasă, iar infrastructura creată pentru aceste arme să fie lichidată.

”Cu toții ne vom simți mai liniștiți când toate armele nucleare americane se vor întoarce pe teritoriul Statelor Unite, iar infrastructura din Europa, ce permite păstrarea, întreținerea și desfășurarea rapidă a acestor arme, să fie lichidată”, a spus Medvedev într-un interviu acordat publicației Luxemburger Wort înaintea vizitei sale în Marele Ducat.

Șeful Guvernului rus a precizat că acest lucru vizează inclusiv exercițiile legate de utilizarea armelor nucleare, ce se desfășoară regulat în țările NATO. ”Aceste exerciții nu adaugă nimic altceva decât de emoții inutile, în primul rând chiar țărilor NATO”, a apreciat Medvedev, amintind că nu Rusia, ci Statele Unite au decis să se retragă din tratatul de bază al sferei securității globale – INF (Tratatul privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune, n.r).

”Tocmai de aceea, președintele Rusiei, în calitate de răspuns în oglindă a semnat Decretul de stopare a îndeplinirii INF, până când SUA vor elimina propriile încălcări ale obligațiilor”, a explicat Medvedev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086