Hot News
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXIII): Arta traducerii
08/03
Abramovici și-a vândut o parte din acțiuni
08/03

Moscova, un oraș care merită vizitat de 8 Martie

Foto: RIA Novosti

Moscova a fost inclusă în top 10 mondial al orașelor recomandate pentru excursii în zilele de 8 Martie. Este concluzia la care au ajuns specialiștii agenției ”TurStat”, care au analizat rezultatele unui sondaj online la care au participat turiști din mai multe țări.

Prin tradiție, Moscova ocupă locuri fruntașe în ratingurile mondiale ale celor mai atractive orașe pentru călătorii. Alături de capitala rusă, în clasament au intrat Sankt-Petersburg, Paris, Soci, Roma, Astana, Iaroslavl, Minsk, Praga și Yalta.

”Din punct de vedere al turismului intern, popularitatea Moscovei își găsește explicația în poziția ei geografică: mai mult de jumătate dintre cursele aeriene de călători din Rusia au, într-un fel sau altul, legătură cu nodul de transport moscovit, motiv pentru care numeroși turiști includ în planurile lor de călătorie o oprire în capitală măcar pentru o zi sau două”, spune directorul general al serviciului online de turism Biletix, Igor Konstantinov. Potrivit afirmațiilor sale, Moscova este preferată și de turiștii străini, în detrimentul altor orașe ruse: aproximativ 80% dintre tururile turistice în Rusia se limitează la Moscova.

Turismul dedicat anumitor evenimente a luat amploare la Moscova de câțiva ani și aproape oricine ajunge în capitala rusă, măcar o dată în viață, știe că, indiferent de momentul anului, va avea parte de acțiuni din ciclul ”Anotimpurile Moscovei”. Iar anul acesta, având în vedere că Ziua Internațională a Femeii s-a suprapus peste sărbătoarea populară Maslenița (Despărțire de Iarnă), capitala este cuprinsă de febra sărbătorilor. Pretutindeni în oraș au fost amenajate zeci de spații dedicate acestor două evenimente. În centru, spre exemplu, doritorii pot gusta peste 120 de tipuri de plăcinte, pot asista la spectacole și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078