Hot News
Corneliu Vlad: Rusia de mâine, puterea dominantă în Marea Neagră?
12/03
Alegeri 2019: Elitele europene, gata să acuze Rusia de eșecul lor
13/03

Roman Abramovici vinde un pachet din acțiunile Nornikel

Foto:TASS

Compania cipriotă Crispian Investments Limited, deținută de Roman Abramovici și Aleksandr Abramov, a scos la vânzare la Bursa din Moscova 1,25% din acțiunile companiei metalurgice ”Nornikel”, informează publicația Forbes în limba rusă, care a analizat oferta adresată investitorilor.

Compania va vinde titlurile sub nivelul pieței – prețul orientativ este de 13.450 de ruble/acțiune (182 de euro), la o valoare de piață de 14.380 de ruble, cotație înregistrată la închiderea tranzacțiilor bursiere din 12 martie. Pornind de la prețul orientativ, pentru 1,25% din ”Nornikel”, Crispian ar putea încasa 26,9 miliarde de ruble (363,5 milioane de euro).

Crispian Investments Ltd. deține 6,3% din acțiunile întreprinderii metalurgice. Compania a intrat în capitalul ”Nornikel” în 2012, cu condiția să nu-și reducă participația sub 2,5% timp de cinci ani. A fost soluția de a rezolva conflictul dintre ”UC Rusal”, structură controlată de Oleg Deripaska (acum el deține 27,8% din ”Nornikel”) și grupul ”Interros”, al lui Vladimir Potanin (34%).

Dar în decembrie 2017, Crispian a decis să vândă o mare parte din pachetul său la ”Nornikel” – compania a primit din partea lui Vladimir Potanin o propunere de vânzare a 3,99% pentru 1,47 miliarde de dolari. Dar ”UC Rusal” a contestat tranzacția la Curtea Supremă din Londra – tribunalul a luat partea producătorului de aluminiu, pe motiv că Crispian a primit oferta inițială nu de la o terță parte, ci din partea companiei lui Potanin, ”Bonico Holdings”, ceea ce venea în contradicție cu acordul de acționariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114