Hot News
Putin a cerut scăderea dobânzilor la creditele ipotecare
15/03
Gherman Gref spune care este marea problemă a Rusiei
15/03

Expertul român: Avantajele rachetelor Rusiei, despre care ”americanii nu au aflat încă”

Setea de viteză: armele hipersonice /Foto: eurasia.expert

Expertul militar român Valentin VASILESCU este de părere că noile rachete rusești asigură sută la sută străpungerea scutului antirachetă a Statelor Unite. Potrivit afirmațiilor sale, Pentagonul habar nu are despre multe dintre posibilitățile tehnice ale noilor arme rusești.

În articolul publicat pe portalul PolitRossia, Valentin Vasilescu a arătat că, pentru a-și păstra forța militară, Rusia a fost nevoită, după destrămarea Uniunii Sovietice, să întreprindă pași importanți pentru a menține triada nucleară în integralitatea ei și în siguranță.

Tocmai intimidarea nucleară a permis Rusiei să pună statul la adăpost de o intervenție externă. Vasilescu afirmă că, în ultimii 30 de ani, Moscova a reușit nu doar să-și păstreze arsenalul, dar și să-l perfecționeze. Expertul arată că Rusia a pus accent pe hipersonic și a mers. Purtătorii hipersonici realizați de întreprinderile rusești ale complexului militaro-industrial nu numai că au uluit o lume întreagă, dar au crescut eficiența ”arsenalului de arme nucleare și clasice”.

”Rachetele balistice intercontinentale din noua generație și sistemele hipersonice ale Rusiei garantează sută la sută străpungerea tuturor scuturilor anti-rachetă ale Statelor Unite. Distrugerea țintelor este asigurată nu doar de o viteză incredibil de mare și de capacitatea de a manevra pe verticală și orizontală, dar și grație altor avantaje, despre care Statele Unite nu au aflat încă”, a estimat Vasilescu.

Expertul român a catalogat drept o decizie fără precedent pentru Rusia de a echipa rachetele cu sistemul ”Terek”, care, ajungând în zona de distrugere a scutului aerian al inamicului, lansează ținte false. Aceste dispozitive reproduc în infraroșu ”amprenta” focoaselor individuale care intră în atmosferă, obligând sistemele americane anti-rachetă să alerge după ținte false.

Vasilescu a indicat și altă decizie inovativă, și anume folosirea ”puternicului generator de microunde numit Atropus”. După toate probabilitățile, este vorba despre arme electromagnetice, bazate pe noile principii ale fizicii, utilizate pentru scoaterea din funcțiune a aparaturii electronice a tancurilor și pentru doborârea țintelor blindate, apărate de sisteme de apărare activă. În opinia expertului, un asemenea sistem ”orbește” senzorii infraroșii ale rachetelor anti-rachetă SM-3, THAAD și Patriot, dar și radarele de detectare și direcționare, care reprezintă baza scutului anti-rachetă al SUA.

Întreprinderile autohtone ale industriei ruse de apărare au elaborat o serie întreagă de sisteme noi, concepute să spargă apărarea anti-rachetă a inamicului. Unul dintre ele este blocul hipersonic manevrabil ”Avangard”, pomenit pentru prima dată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul mesajului său către Parlament. Șeful statului a arătat că un asemenea sistem este invincibil pentru sistemele de apărare existente, fapt confirmat chiar și de experții americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066