Hot News
Mâna Londrei în provocarea cu mina?
16/03
MAE rus a promis răspuns la noi sancțiuni
16/03

Oleg Deripaska: SUA au ignorat prezumția de nevinovăție

Oleg Deripaska, proprietarul companiei ”RUSAL”/ Foto: TASS

Omul de afaceri Oleg Deripaska este de părere că Ministerul de Finanțe al Statelor Unite a ignorat principiul prezumției de nevinovăție, instituind sancțiuni împotriva lui, scrie agenția TASS.

”Este vorba despre corectitudine. Prezumția de nevinovăție este principiul de bază al sistemului american de justiție, evident ignorat când mi-au fost aplicate sancțiuni. Autoritățile Statelor Unite trebuie să respecte principiul supremației legii, nu să țintească anumite persoane, pentru că este oportun din punct de vedere politic”, a spus Deripaska prin intermediul unui reprezentant.

În opinia lui Deripaska, judecătorii Statelor Unite sunt destul de obiectivi pentru a susține legea și constituția SUA: ”Numai judecătorii pot hotărî dacă un om este sau nu vinovat, iar eu cred că judecătorii sunt suficient de obiectivi pentru a susține legea și constituția americane”.
”Dacă Departamentul pentru controlul activelor străine (OFAC) are dovezi care să confirme zvonurile nejustificate și insinuările, pe care le citează cu mare plăcere, acum ar fi momentul să le prezinte”, a spus omul de afaceri.

”Am cheltuit 30 de ani din viața mea pentru a crea companii care sunt, acum, jucători majori în economia mondială, și nu voi permite ca această muncă grea, milioane de locuri de muncă și mijloace, să fie distruse cu scheme politice”, a subliniat Deripaska.

TASS amintește că, vineri, Oleg Deripaska a dat în judecată Ministerul american de Finanțe și pe șeful instituției, Steven Mnuchin, solicitând anularea sancțiunilor introduse împotriva lui. În plângere figurează, de asemenea, OFAC. Întreprinzătorul cere instanței să oblige Ministerul american de finanțe să anuleze sancțiunile împotriva lui, să îl elimine din așa numita ”listă a Kremlinului” și să nu i se mai spună oligarh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093