Hot News
Putin cere susținere pentru investitori
16/03
Oleg Deripaska: SUA au ignorat prezumția de nevinovăție
16/03

Mâna Londrei în provocarea cu mina?

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al MAE al Rusiei/ Foto: TASS

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor externe, Maria Zaharova, nu a exclus implicarea Londrei în recentul incident legat de tentativa unui diplomat american de a scoate o mină din Rusia.

”Ce treabă are Marea Britanie în toată povestea asta? Știți, mulți specialiști spun că are”, a declarat Zaharova la o conferință de presă, subliniind că incidentul de pe aeroportul Șeremetievo nu este neglijența diplomatului american, ci cea mai curată provocare.

În context, reprezentantul oficial al diplomației ruse a amintit că americanul urma să zboare spre țara lui, cu escală la Londra, deși există legătură aeriană directă între Rusia și Statele Unite.

”Poate că, atunci când acest pușcaș marin, care lucra la ambasada Statelor Unite din Moscova, ar fi putut scoate din Rusia acea mină veche, care ar fi ajuns pe teritoriul Marii Britanii, ni s-ar fi spus, uitați: se pare că din Rusia se poate scoate orice, inclusiv o mină, da barem Noviciok”, a subliniat Zaharova. Ea a împărtășit și altă versiune, conform căreia această mină ar fi putut fi găsită, ulterior, nu departe de locuința vreunui cetățean rus care trăiește în Marea Britanie.

”Rossiiskaia Gazeta” amintește că, la 9 martie, pe aeroportul Șeremetievo, la scanarea bagajelor unui angajat al ambasadei Statelor Unite la Moscova, a fost găsită o mină cu detonator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874974