Hot News
Cât costă toate bogățiile minerale ale Rusiei?
15/03
Mâna Londrei în provocarea cu mina?
16/03

Putin cere susținere pentru investitori

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut urgentarea procedurii de convenire între ministere a proiectului de lege privind susținerea activității investiționale, scrie presa de la Moscova.

Vorbind la congresul Uniunii Industriașilor și Întreprinzătorilor din Rusia, șeful statului a arătat că respectivul act normativ se află, în prezent, în procesul de dezbatere interdepartamentală, ministerele de resort având propriile idei pe această chestiuni, în condițiile în care ”ministerul de Finanțe se poartă mai mult decât civilizat”.

”Dar eu îi rog pe colegii mei să se grăbească și trebuie neapărat ascultat și punctul de vedere al colegilor din mediul de afaceri, ce părere au ei despre șansele realizării acestor idei și, dacă se poate, să se treacă în proiectul de lege”, a spus Putin.

”În ultimă instanță, avem o misiune comună – aceea de a spori investițiile cu șase-șapte procente. Nu este o misiune ușoară. Desigur, trebuie să propunem niște instrumente, mecanisme care să trezească interesul mediului de afaceri pentru aceste activități”, a estimat Putin. El a promis că autoritățile vor încerca să țină cont de sugestiile întreprinzătorilor în acest sens.

Conlucrarea dintre business și organele de ordine în cadrul noii platforme digitale va determina îmbunătățirea climatului investițional și creșterea transparenței mediului de afaceri, a afirmat președintele.

”Sper că, grație acestei colaborări va fi făcut un pas important spre îmbunătățirea climatului investițional și creșterea gradului de transparență a mediului de afaceri, pentru ca toate condițiile pentru inițiativele antreprenoriale venite din partea întreprinderilor mici și mijlocii să corespundă importantelor obiective strategice care stau în fața țării noastre”, a continuat șeful statului.

Potrivit spuselor sale, ”conducerile organelor de ordine au primit indicații de a acorda tot sprijinul necesar, de a se implica și de a folosi noul mecanism pentru perfecționarea activităților lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875223