Hot News
Aerul curat va fi înscris pe hartă
23/03
În Rusia, a fost lansat cu succes reactorul unei noi unități dintr-o centrală nucleară
23/03

Cine are dreptul la pensie dublă

Foto: dp.ru

În contextul introducerii, în Duma de Stat, a proiectului de lege privind extinderea listei beneficiarilor de venituri suplimentare, Fondul de Pensii al Rusiei (PFR) a precizat care sunt categoriile de cetățeni ce au deja dreptul la două pensii, informează cotidianul Rossiiskaia Gazeta, citând PFR.

În prezent, de acest drept beneficiază membrii familiilor celor care au participat la lichidarea consecințelor exploziei de la Centrala Nucleară Cernobîl, precum și cei care au avut de suferit de pe urma iradierii.

În plus, la pensie suplimentară au dreptul participanții la Războiul de Apărare a Patriei, inclusiv cetățenii decorați cu distincția ”Locuitor al Leningradului sub blocadă”. Ei primesc, de la stat, pensie de invaliditate și pensie pentru limită de vârstă.

Două pensii sunt acordate și persoanelor care au rămas invalide în urma unei răni de război, precum și părinților celor uciși în timpul serviciului militar și văduvelor acestora, dacă nu s-au recăsătorit. Pe listă au fost incluși, de asemenea, piloții de încercare și cosmonauții, care beneficiază atât de pensie, cât și de pensie pentru limită de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093