Hot News
După romanul clasic, într-un mod nou: cum va fi serialul „Doctor Jivago”
07/04
Lavrov despre prietenia cu Matvienko
08/04

Banii americani pentru ”contracararea Rusiei”

Foto: TASS

În ultimii cinci ani, asistența militară pentru Ucraina, din partea Statelor Unite, s-a ridicat la peste 1,3 miliarde de dolari, scrie ziarul ”Izvestia”, citând pe purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon.

Pahon a adăugat că Statele Unite sprijină aspirația Kievului de a adera la NATO, dar pentru aceasta „este necesar să se rezolve problema Crimeii”, deoarece Ucraina nu va fi admisă în alianță cu o dispută teritorială nerezolvată.

În martie, din proiectul de buget al Departamentului de Stat pentru 2020, s-a făcut cunoscut faptul că Statele Unite intenționează să aloce mai mulți bani pentru ajutor militar destinat Ucrainei și Georgiei. Un total de 661 milioane de dolari sunt planificați să fie cheltuiți pentru „programul de contracararea Rusiei”. În 2020, Statele Unite intenționează să cheltuiască mai mult de 5,3 miliarde de dolari pentru a finanța forțele armate ale altor țări.

În plus, Washingtonul ar putea decide să vândă Kievului noile sisteme de apărare anti-aeriană și de coastă, precum și un număr suplimentar de sisteme portabile de rachete anti-tanc, Javelin, a relatat, la un briefing pentru jurnaliști, Kurt Volker, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina.

În același timp, în februarie, președintele american Donald Trump a semnat o lege privind alocarea a aproximativ 700 de milioane de dolari Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062