Hot News
Premierul Medvedev: Cum devii un bun lider
11/04
O piedică în calea ”tranziției puterii” în 2024?
12/04

Popov şi Prunariu, la lucru, printre stele! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan

Echipajul navei ”Soiuz-40”, Leonid Popov și Dumitru Prunariu. Poiana Brașov, iulie 1981 /Foto: Vyacheslav Samoshkin, RIA Novosti

Când auzi vorbindu-se despre piloţii de avioane sau nave spaţiale, te gândeşti la nativitatea lor şi la poziţia lui Uranus în harta astrală. Te aştepţi să fie Vărsători sau să aibă un ascendent în semnul amintit, or o conjuncţie Soare/Uranus…
Nici Leonid Ivanovici Popov şi nici Dumitru Prunariu despre care noi vorbim astăzi, în Ziua internațională a zborului omului în spațiu, nu sunt Vărsători, dar au zburat o dată, împreună, acolo de unde Pământul se vede albastru şi rotund.

Leonid Popov este nativ Fecioară (născut la 31 august 1945), zodie harnică, perfecţionistă, analitică şi practică; este zodia inginerilor! Un Ascendent în Scorpion îi conferă puterea interioară necesară pentru a gestiona orice situaţie, dar şi pentru funcţia de comandant pe care a avut-o în mai multe misiuni spaţiale (Pluton, stăpânul Ascendentului, este poziţionat în Leu – zodia şefilor).
Faptul că Pluton este plasat pe Meridian şi în casa a X-a (a carierei profesionale şi a rolului social) confirmă ceea ce întâlnim la oamenii cu proeminenţă – destinul personal şi cel social se întrepătrund perfect. Să (re)amintim că Preşedintele Putin are aceeaşi configuraţie!
Uranus (planeta responsabilă cu zborul) este plasat în Gemeni, fapt ce formatează mentalul nativului exact pentru ceea ce l-a făcut cunoscut: aeronautica şi zborurile în Cosmos. Lilith (un semnificator kharmic) activează o stea fixă – Princeps, care i-a dăruit lui Leonid Popov abilităţile necesare pentru cercetare şi studiu, plus profunzime intelectuală.
Harta absolventului Academiei Militare “Gagarin”, comandantul misiunilor spaţiale Soiuz 35/Soiuz 37, Soiuz 40, Soiuz T-7/Soiuz T-5, Leonid Popov, are o configuraţie aparte, numită “pachet” (adică planetele sunt “aglutinate” pe 120 de grade din cercul zodiacal), specifică personalităţilor puternice, orientate, care îşi simt timpuriu vocaţia. În plus, cei cu o astfel de conformaţie astrală (prin urmare şi Leonid Popov), sunt extrem de eficienţi în domeniul lor de activitate!

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, este un nativ Balanţă (născut la 27 septembrie 1952); visa să zboare de când era copil şi activa la cercul de aeromodele din Braşov. Ascendentul în Săgetător l-a ajutat în acest sens, facilitându-i relaţia excelentă cu străinătatea şi cu ideea de călătorie îndepărtată (România nu dispune de vehicule şi programe aerospaţiale). Plasarea Nodului Nord Lunar în Vărsător nu doar că nu este străină de profesia de inginer aeronautic a nativului, ba chiar a determinat-o. Vorbim despre Sensul Vieţii!
Cuspida casei a X-a (a carierei profesionale) este în Fecioară (semnul ingineriei), iar Mercur (stăpânul Fecioarei) este conjunct cu Soarele şi cu Meridianul plasate în casa a XI-a! Adică stelele ştiau de la naşterea nativului că este sortit succesului, notorietăţii şi afirmării.

Bun! Au putut colabora cei doi nativi care au participat la misiunea Soyuz-40 din cadrul Programului Spaţial “Intercosmos” ? Sinastria spune că da! Şi nu doar atât, pe cei doi îi leagă şi o frumoasă prietenie, Soarele lui Prunariu fiind poziţionat în casa a XI-a (a prietenilor, proiectelor şi celebrităţii) din tema natală a lui Popov. Iar trigonul dintre Luna (lui Prunariu) şi Soarele (lui Popov) asigură înţelegerea “din priviri”, fără prea multe cuvinte, excelenta conjugare a energiilor, ca şi conjuncţia Mercur (din harta lui Popov) cu Pluton (din harta lui Prunariu).
Există şi destule aspecte tensionate (opoziţii şi cuadraturi) între planetele celor doi astronauţi, dar altfel nu avem progres! Iar când Nodul Nord Lunar a lui Popov este în casa a VII-a (partenerială) a lui Prunariu, este clar de ce aceşti oameni au fost aleşi (de soartă) să lucreze împreună.
Mai trebuie spus că Soarele lui Dumitru Prunariu beneficiază de atingerea benefică a lui Jupiter, Neptun şi Kiron din partea lui Leonid Popov, chiar în casa a XI-a (a proiectelor de carieră) a lui Prunariu, atingere concretizată prin şansa de a face un drum luuuuung împreună! Mai mult, graţie lui Kiron (ghidul spiritual), Leonid Popov a fost şi un Învăţător, fiindcă nu este puţin lucru să iei contact cu Universul într-un mod la care oamenii obişnuiţi pot doar să viseze!

Ziua de 14 mai 1981, când comandantul misiunii spaţiale Soiuz-40, Leonid Popov şi inginerul de bord/cosmonaut-cercetător Dumitru Prunariu au zburat de pe cosmodromul Baikonur spre Cosmos, pentru mai mult de şapte zile (din care şase au fost la bordul staţiei orbitale Salyut 6), este vizibilă în hărţile amândorura.
În tema natală a lui Leonid Popov, tranzitul lui Jupiter peste poziţia natală în casa a XI-a (a celebrităţii) confirmă succesul misiunii şi deschide un nou ciclu de 12 ani în activitatea nativului. Marte peste Descendent explică demersul în parteneriat, iar Uranus în prima casă (a destinului personal) este semnificatorul zborului (al câtelea, pentru experimentatul astronaut)!
Jupiter are ceva de spus şi pentru Dumitru Prunariu, fiind plasat pe Soarele său natal (succesul, reuşita, călătoria) alături de Saturn (maturizarea, împlinirea profesională, responsabilitatea asumată) şi de Lună (popularitatea de care s-a bucurat).
Iar Descendentul lui Prunariu este tranzitat de către Mercur – comunicarea este cheia reuşitei într-o asociere! Mercur susţine planetele prezente în casa a X-a (Soarele natal, Saturn, Jupiter, Luna în tranzit) prin trigoane, alături de Venus din casa a VI-a (a muncii).

Iată cum planetele au mijlocit colaborarea celor doi astronauţi care au efectuat împreună circa 22 de experimente ştiinţifice ce au vizat astrofizica, fizica nucleară, medicina, biologia, tehnologiile cosmice, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047