Hot News
Rușii, invitați să dea nume noilor modele Lada
17/04
Compania Gazprom, condamnată la negocieri cu Danemarca
17/04

Intersecții cu plată: soluție pentru decongestionarea traficului

Foto: fotolie.com

În Rusia, ar putea apărea intersecții cu plată, informează RIA Novosti. Ele pot rezolva problema blocajelor de trafic din Rusia, pentru că automobiliștii își vor planifica mult mai atent traseele și timpul de deplasare.

Un experiment, în acest sens, va fi efectuat în anul 2020, într-unul din marile orașe ale țării, scrie agenția rusă de presă. Autorul proiectului, Inițiativa națională tehnologică Avtonet, crede că o reducere a traficului, cu 10-20% în anumite intervale orare și în locuri înguste, va permite celorlalți conducători auto, care plătesc, să economisească timp.

Ideea va fi testată în cadrul proiectului ”Orașul inteligent” într-una din regiunile Rusiei, care va fi stabilită până în anul 2020. Totuși, după toate probabilitățile, asemenea intersecții cu plată vor apărea în Lipețk, Nijni Novgorod sau Ulianovsk, au explicat interlocutorii agenției.
Experții Avtonet spun că, din cauza blocajelor de trafic, economia statului pierde, în medie, între 4 și 15% din PIB. ”Este aproape imposibil să calculezi o cifră exactă. Statul în trafic înseamnă un consum mai mare de benzină, o amortizare suplimentară a transportului, înseamnă întârzieri la serviciu și abateri de la graficul de lucru pentru persoanele care au rămas blocate pe drum”, a explicat organizația.

Pentru proiectul său, Avtovit s-a inspirat din experimentul desfășurat în 2006 la Stockholm. Atunci, guvernul țării a instalat 23 de puncte de control cu radare cu laser și camere de luat vederi, banii fiind luați din conturile bancare ale conducătorilor auto. Rezultatul a fost scăderea cu 22% a blocajelor din trafic, reducerea cu 10% a accidentelor rutiere și cu 14%, a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114