Hot News
Statele Unite au cerut tuturor țărilor să nu lase avioanele rusești să treacă spre Venezuela
19/04
Propunerea Rusiei privind războiul nuclear, ignorată de SUA
20/04

Rosneft acuză agenția Reuters de dezinformare

Foto: RIA Novosti

Compania Rosneft a răspuns la acuzațiile agenției Reuters, conform cărora Venezuela ar fi fentat sancțiunile americane, direcționând vânzările de petrol prin Rusia. Compania rusă a catalogat această informație drept pură minciună lansată cu scopul de a provoca.

”Suntem nevoiți să constatăm că Reuters și-a încetat activitatea ca agenție de știri și mijloc de informare în masă. Sistematic, această structură se ocupă de crearea și difuzarea de dezinformări intenționate, de legalizare a unor zvonuri în favoarea celor care le-au comandat, de inventarea unor motive cu scopul de a dăuna economiei ruse, companiilor rusești și statului rus”, se spune în comentariul postat pe site-ul oficial al grupului energetic.

Rossiiskaia Gazeta amintește că, vineri, agenția Reuters a anunțat că președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, fentează sancțiunile americane și câștigă din vânzarea de petrol, cu ajutorul companiei rusești Rosnefti.

Potrivit agenției, Rosneft ar fi vărsat, într-o primă fază, bani în conturile PDVSA (compania petrolieră de stat a Venezuelei), pentru petrolul venit de acolo, fără a aștepta încheierea livrărilor. După care ar primi întreaga sumă pentru furnizarea de carburant de la cumpărătorul final.

Ulterior, toți banii s-ar cumula în conturile PDVSA deschise în băncile rusești.

În acest context, ministrul rus de finanțe, Anton Siluanov, a precizat că Venezuela a efectuat o plată la datoria pe care o are față de Rusia și al cărei termen scadent a fost în luna martie. La 3 martie, când au apărut probleme legate de plată, Siluanov a afirmat că autoritățile de la Caracas au la dispoziție o lună pentru a efectua operațiunea, fără consecințe financiare.

Plățile se realizează de două ori pe an. Plata anterioară a fost efectuată la sfârșitul lunii septembrie, anul trecut și a fost în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068