Hot News
Moldova a cerut ajutorul Statelor Unite
21/04
Destinații turistice: Palatul Peterhof din St. Petersburg (VIDEO)
21/04

Ce a sugerat Guvernul teatrelor de operă și balet

Foto: RIA Novosti

Până la 20 mai, ministerul rus al Culturii trebuie să analizeze repertuarul teatrelor de operă și balet, ținând cont de categoriile de vârstă ale spectatorilor, și să prezinte Guvernului propuneri privind includerea în programele lor a mai multor lucrări de artă muzicală clasică rusă.

Această sugestie a fost formulată la sfârșitul ședinței comisiei guvernamentale pe probleme privind politicile culturale de stat, întrunire desfășurată sub președinția vicepreședintelui Olga Golodeț și unde au fost luate în discuție chestiuni referitoare la păstrarea și dezvoltarea artei muzicale ruse.

Până la 1 iunie, ministerul Culturii trebuie să adopte măsuri pentru a extinde accesul la educație în școlile muzicale, iar până la 20 mai să prezinte, împreună cu ministerul Educației, propuneri de creștere a numărului de lucrări de artă muzicală clasică rusă incluse în programele de învățământ ale școlilor generale.

Guvernul așteaptă, de asemenea, propuneri privind educația suplimentară din sfera culturii, în ceea ce privește intrarea în institutele de învățământ superior, cu profil umanist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114