Hot News
Turcia ar putea achiziționa avioane rusești, Su-57
21/04
Ce a sugerat Guvernul teatrelor de operă și balet
21/04

Moldova a cerut ajutorul Statelor Unite

Foto: TASS

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat cu congressmani americani ajutorul Statelor Unite pentru reglementarea confictului transnistrean și continuarea tratativelor în format ”5+2”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Potrivit spuselor sale, susținerea SUA este necesară pentru găsirea soluției la problema transnistreană, cu respectarea integrității teritoriale a Moldovei, transmite publicația Lenta.ru.

În cadrul discuțiilor purtate, s-a procedat la un schimb de păreri privind relațiile dintre Chișinău și Washington, fiind dezbătută, de asemenea, situația internă din Republica Moldova în contextul recentelor alegeri parlamentare.

Lenta.ru amintește că, în februarie, s-a anunțat că Moldova este gata să renunțe la ideea reunificării cu Transnistria, dacă acest lucru ar putea deveni o piedică în calea dezvoltării colaborării cu NATO și a aderării la Uniunea Europeană.

Transnistria și-a proclamat independența în 1990, după conflictul armat cu Chișinăul. Acum, în negocierile de reglementare a problemei transnistrene, în format ”5+2”, participă Moldova și Republica Moldovenească Transnistria ca părți beligerante, Rusia, Ucraina, OSCE – în calitate de intermediari, UE și SUA ca observatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109