Hot News
Alegerile din Ucraina, văzute din Rusia
22/04
Trebuie depășită acalmia din negocierile privind Transnistria
23/04

Registru pentru problemele mediului de afaceri

Ombudsmanul Boris Titov/ Foto: Rossiiskaia Gazeta

Problemele cu care se confruntă mediul de afaceri rus vor fi trecute într-un registru unic și publicat pe site-ul Împuternicitului cu protecția drepturilor întreprinzătorilor, de pe lângă președintele Rusiei. Lista va fi actualizată în permanență, a declarat pentru ”Rossiiskaia Gazeta” ombudsman-ul Boris Titov.

”Vom arăta ce probleme sunt deja rezolvate și pe cele care s-au mai adăugat. Va fi un control permanent asupra problemelor din mediul de afaceri și a rezolvării lor”, a explicat Titov. În registru vor fi înscrise atât dereglările de natură tehnică din activitatea organelor de stat, care nu sunt greu de înlăturat, cât și problemele vechi, ignorate de ani de zile.

Cea mai serioasă dintre ele rămâne răspunderea penală a oamenilor de afaceri, crede împuternicitul. Numărul acțiunilor penale deschise împotriva mediului de afaceri nu scade. Dosarele penale deja deschise nu se închid din lipsă de dovezi, ci se blochează. S-au strâns, deja, peste 270.000 de astfel de cazuri ,”lăsate în suspans”. În spatele fiecăruia, se află un om de afaceri, a cărui vină nu a fost dovedită, dar a cărui reputație a fost călcată în picioare. Acesta nu are dreptul la credite bancare, nu poate solicita încheierea unor contracte cu statul, iar contractorii îl privesc cu suspiciune. De regulă, în majoritatea cazurilor de acest gen, afacerile se duc de râpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115