Hot News
Putin a simplificat eliberarea pașapoartelor rusești locuitorilor Donbass-ului
25/04
Ce nu se poate spune în promovarea serviciilor bancare
26/04

Putin nu a înțeles de ce locuitorii vorbitori de limbă rusă din Donbass sunt ”mai prejos decât românii și ungurii”

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat drept stranie reacția negativă a oficialilor de la Kiev față de decretul lui, privind simplificarea regimului de eliberare a pașapoartelor rusești pentru locuitorii autoproclamatelor republici Lugansk și Donețk, scrie agenția Interfax.
Șeful statului a arătat că această practică există de mult în alte țări care au eliberat pașapoarte pentru cetățenii Ucrainei.

”De mulți ani, aproape zece, Polonia eliberează adeverințe de polonez. La fel procedează, poate chiar mai mult, Ungaria și România, care eliberează și ele pașapoarte. Respectiv, ungurilor, românilor și polonezilor. Și îmi pun întrebarea: de ce rușii care trăiesc în Ucraina sunt mai prejos decât românii, polonezii sau ungurii”, a spus Putin.

”Sau ucrainenii, care trăiesc tot acolo, dar care simt legătura lor inextricabilă cu Rusia, în virtutea diferitelor circumstanțe – relații de rudenie, căsătorii mixte și alte motive? Nu văd nimic neobișnuit aici”, a adăugat șeful statului.

Potrivit spuselor sale, ”mai ales când alte țări, vecine Ucrainei, fac acest lucru de mulți ani, de ce Rusia nu poate face la fel?”

”Mai ales că oamenii care trăiesc pe teritoriile Lugansk și Donețk se află într-o situație mult mai grea decât polonezii, românii sau ungurii din Ucraina. Pentru că sunt privați de drepturi elementare, precum dreptul la educație. Întâmpină dificultăți chiar și când vor să se deplaseze pe teritoriul Ucrainei sau în terțe țări, ba chiar pe teritoriul Rusiei sau chiar când vor să cumpere un bilet de avion sau de tren”, a arătat Putin.
”Este o situație dincolo de orice”, a adăugat președintele rus.

La 24 aprilie, președintele Vladimir Putin a semnat decretul privind ”Stabilirea, în scopuri umanitare, a categoriilor de persoane care au dreptul de a depune cereri pentru acordarea cetățeniei ruse, în regim simplificat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874993