Hot News
Noua ordine de prevenire a bolilor
30/04
Corneliu Vlad: Moscova și Beijingul au proiecte eurasiatice complementare
30/04

Putin: ”rușii și ucrainenii sunt, de fapt, același popor”

Foto: Serviciul de presă a Kremlinului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a răspuns președintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, care s-a declarat pregătit să elibereze pașapoarte ucrainene rușilor. Liderul de la Kremlin consideră că el și noul președinte al Ucrainei vor ști să se înțeleagă.

Comentând inițiativa domnului Zelenski, președintele rus a definit-o drept ”foarte bună”. ”Ceea ce înseamnă că ne vom înțelege, probabil, pentru că avem multe în comun”, a constatat Vladimir Putin, adresându-se jurnaliștilor acreditați la Kremlin pentru o ceremonie destinată acordării unor medalii de Erou al Muncii, scrie cotidianul Kommersant.

El a explicat că are în vedere comuniunea popoarelor Rusiei și Ucrainei care, în opinia lui, ”sunt, de fapt, același popor”. Șeful statului este convins că ambele state pot avea ”și o cetățenie comună”: ”Dacă ei vor acorda cetățenie rușilor, iar noi, în Rusia, vom acorda cetățenie ucrainenilor, treptat, vom ajunge la rezultatul dorit”. Putin a estimat că, dacă ”vom avea cetățenie comună, vor avea de câștigat atât rușii, cât și ucrainenii”.

În acest context, el i-a recomandat președintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, să-i redea fostului șef al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, cetățenia ucraineană. ”Dar, probabil că în acest sens trebuie început, mai bine, nu cu Rusia, nu cu rușii, ci, să spunem, cu Georgia sau cu foștii georgieni. De exemplu, ar fi corect să i se restituie pașaportul omului care, în trecut, a fost georgian, iar astăzi se consideră ucrainean, mă refer la Saakașvili Mihail Nikolaevici”, a precizat Putin, citat de biroul de presă al Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091