Hot News
De ce nu au fost invitați lideri străini la Parada de 9 Mai
01/05
Rusia face schimbări la Londra
01/05

Putin a cerut un control înăsprit al calității petrolului

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut șefului companiei Transneft, Nikolai Tokarev, să pună la punct măsuri de întărire a controlului la recepția petrolului în sistemul de transport și să prezinte un raport șefului Guvernului rus, Dmitri Medvedev, scrie RIA Novosti.

Marți, Putin a avut o întrevedere de lucru cu șeful Transneft, în cadrul căreia s-a discutat inclusiv despre situația cu transportul de petrol de calitate inferioară, prin oleoductul ”Drujba”.

Conform stenogramei postată pe site-ul Kremlinului, Tokarev l-a informat, printre altele, pe șeful statului că echipa interdepartamentală creată la cererea premierului ”va veni cu o inițiativă de completare a bazei normative și a regulamentelor de profil cu măsuri care vor întări posibilitățile de control asupra procesului de recepție a petrolului în sistemul magistralelor de transport al hidrocarburilor”.

Problema legată de calitatea petrolului care ajunge din Rusia în Belarus, prin conducta ”Drujba” a apărut în a doua decadă a lunii aprilie. În jur de 3 milioane de tone de țiței au fost poluate cu dicloretan, daunele materiale însumând peste 1,6 miliarde de dolari. Polonia și Ucraina, traversate de oleoduct în drumul spre alte țări ale Europei, au încetat să mai primească petrol la 24 și, respectiv, 25 aprilie. Ministerul rus al Energiei a anunțat că, la 29 aprilie, la granița cu Belarusul, a ajuns petrol curat. Operatorul segmentului belarus al conductei ”Drujba” a precizat, marți, că transportul petrolului va demara în jurul datei de 2 mai, după verificarea calității acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064