Hot News
Kirkorov a amenințat că va părăsi Eurovison
02/05
În Rusia, a fost creat primul soft, independent de Windows
03/05

Investigarea tragediei din Odessa a fost catalogată, de către ONU, ca fiind ineficientă

Foto: RIA Novosti

Misiunea ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, consideră că ancheta privind tragedia din Odessa, care a avut loc la 2 mai 2014, este ineficientă, iar autoritățile sunt incapabile. Acest lucru a fost declarat de către șeful misiunii, Fiona Fraser. Potrivit ei, investigația poliției, privind revoltele de masă, a fost „selectivă și părtinitoare”.

„Ineficiența investigației și lipsa de responsabilitate reflectă imperfecțiunea justiției în Ucraina”, a declarat Fraser, citată de publicația ”Ukrainskaia pravda”.

În plus, reprezentantul ONU a menționat zădărnicirile periodice ale ședințelor judecătorești care se ocupă de acest caz, de către anumiți activiști.

Până acum, făptașii nu au fost identificați și nimeni nu a fost tras la răspundere.

Confruntările între activiștii anti-„maidan” și așa-zișii naționaliști, care au avut loc la 2 mai 2014, s-au soldat cu cel puțin 50 de victime și peste de 200 de răniți.

Astăzi, la Odessa, au avut loc acțiuni de comemorare. La ora 16:00, s-a desfășurat un miting de doliu, iar la ora 19:00, în Piața Greciei, preoții au slujit un serviciu de pomenire pentru cei morți, informează publicația locală de știri, ”Timer”. În același timp, la ora 18.00, o coloană de „naționaliști” radicali din „Corpul Național” a mărșăluit pe străzile Odessei, în cadrul acțiunii ”Marș al ordinii ucrainene”, sub sloganuri anti-rusești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065