Hot News
9 Mai – Ziua Victoriei
09/05
Zaharova: Olanda încearcă să ascundă probe
09/05

Destinații turistice: Perla Mării Negre, Ialta

Foto: RIA Novosti

Ialta este una dintre cele mai populare stațiuni de pe malul sudic al Crimeii. Turiștii vin aici în căutarea sentimentului de sărbătoare, fără griji, pentru a savura frumusețile naturii și aerul curat, pentru a degusta renumitele vinuri locale sau fructele de mare, pentru a se plimba cu telecabina și pentru a vizita numeroasele obiective turistice. Castele, parcuri, rezervații naturale, casa-muzeu a lui Anton Cehov, ”Poiana cu povești” – nu întâmplător, Yalta este numită „un muzeu în aer liber”. Aici nu te plictisești, scrie RIA Novosti.

Faleza este principala arteră pietonală a orașului. Aici se organizează concerte, sunt numeroase restaurante, baruri, cafenele, magazine.
Paraplanerismul este popular în toată Crimeea. Nici o zi cu vreme bună nu trece fără astfel de zboruri.
La Ialta și în împrejurimile ei se găsesc mai multe plaje absolut minunate, iar una are chiar Steag albastru – certificat internațional pentru îndeplinirea celor mai ridicate cerințe.

Ialta. Muzeul lui Anton Cehov/ Foto: RIA Novosti

În Ialta există și un Oraș vechi, cu străzi înguste și vile absolut superbe, cu povești incredibile, dar și un Oraș nou – cu blocuri și hoteluri.

Traseul telecabinei are o lungime de 600 de metri, care se pot parcurge în 12 minute. Cabinele sunt pentru două persoane.
Sezonul estival se deschide în luna mai și durează până la mijlocul lunii octombrie. Cea mai bună perioadă este septembrie – sezonul de catifea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048