Hot News
Peskov, pecizări privind un summit ruso-american
20/05
Serghei Riabkov: Despre ”repararea gardului” în relația cu SUA este prematur să vorbim
20/05

Cine suferă cel mai mult de insomnie

Foto: Fotolia / BillionPhotos.com

Directorul general al Centrului de Neurotehnologie a Somnului, Ilia Blohin, a declarat că, de insomnie, suferă aproape 42 de milioane de locuitori ai Rusiei. Cea mai mare parte dintre ei locuiește în marile aglomerări urbane, relatează agenția RIA Novosti.

”Statistica spune că 30% din populația unei țări poate primi un diagnostic din sfera insomniei. În general, este vorba despre persoane care locuiesc în orașe mari, aglomerate și înghesuite, unde mediul industrial își lasă amprenta asupra calității somnului”, a arătat Blohin.
Potrivit explicațiilor sale, probleme cu somnul pot apărea la fiecare al treilea cetățean al Rusiei, care s-a mutat dintr-o zonă liniștită într-un oraș mare.

În context, Blohin a menționat că specialiștii Centrului pe care îl conduce au pus la punct, împreună cu cercetători de la Institutul de Neurofiziologie a Academiei Ruse de Știință, un dispozitiv fără fir, care să lupte împotriva insomniei.

Dispozitivul ”EcoSleep” este o cutiuță, de dimensiuni reduse, care formează impulsuri electromagnetice de frecvență foarte joasă – între 1 și 40 de herți. ”Astfel de acțiuni au capacitatea de a-l ajuta, în mod natural, pe om să adoarmă, să doarmă profund și să se trezească”, a arătat Blohin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201