Hot News
Conflictul din Ekaterinburg s-a rezolvat
23/05
Amenzi pentru refuzul de a-i servi pe invalizi
23/05

Avionul Tu-134. Ultima cursă

Foto: TASS

Avionul de pasageri Tu-134, al companiei aeriene ”Alrosa” (aparține producătorului de diamante cu același nume), a efectuat ultima cursă, a anunțat directorul general al Alrosa, Andrei Gulov. Aeronava a zburat din orașul Mirnîi, în Iakutia, la Novosibirsk, relatează ”Vedomosti”.

”Alrosa” a fost singura companie aeriană care a folosit acest aparat pentru curse regulate de pasageri. Firma mai are, acum, un singur avion din familia ”T” – Tu-154, care va fi exploatat până la sfârșitul anului.

Pentru ultimul zbor, au fost vândute 72 de bilete. ”A fost o cursă dedicată oamenilor care au construit avionul, care l-au produs, l-au condus și l-au folosit pentru pasageri”, a precizat Gulov. Potrivit explicațiilor sale, scumpirea din ultimii ani a carburanților pentru avioane a redus la zero rentabilitatea aparatelor de acest gen. În plus, au apărut avioane noi.

Tu-134 este o aeronavă de pasageri care a fost dezvoltată de Biroul de proiectare ”Tupolev”. Primul zbor al prototipului a fost realizat în 1963, iar producția de serie a început în 1980. Avionul putea să găzduiască până la 80 de pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047