Hot News
Amenzi pentru refuzul de a-i servi pe invalizi
23/05
NATO a cerut Rusiei să plece din Crimeea
24/05

SUA: Moneda care falsifică istoria celui de-al Doilea Război Mondial

Foto: bradfordexchange.com

O monedă-cadou, dedicată împlinirii a 75 de ani de la victoria din cel de-al Doilea Război Mondial, a fost lansată în Statele Unite, scrie RBK. Pe monedă sunt prezentate doar steagul SUA, al Marii Britanii și cel al Franței.

Specialistă în suveniruri, compania americană ”Bradford Exchange” a lansat, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, o monedă cu țările aliate. Pe reversul monedei sunt prezentate steagul SUA, al Marii Britanii și al Franței. Cel al URSS lipsește. Compania vinde astfel de monede cu 39,99 de dolari/bucata, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al firmei.

”După patru ani lungi de război și victime, aliații au obținut, în sfârșit, victoria în al Doilea Război Mondial…. Amintiți-vă de toți cei care v-au oferit libertatea de care ne bucurăm astăzi, cu ajutorul acestei colecții de monede dedicate împlinirii a 75 de ani de la victoria în al Doilea Război Mondial”, se arată în descrierea monedei.

Pe aversul monedei este prezentat cel de-al 33-lea președinte al SUA, Harry Truman, care a condus SUA din 1945 până în 1953, și generalul Dwight David Eisenhower, devenit, ulterior, al 34-lea președinte american. Pe revers, pe lângă steagurile SUA, Marii Britanii și Franței este prezent, sus, semnul special al aniversării, iar jos data jubileului: 1945-2020.

Producătorul a calificat moneda drept ”un cadou patriotic impresionant” și îndeamnă la depunerea de comenzi, prognozând o cerere ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092