Hot News
NATO a cerut Rusiei să plece din Crimeea
24/05
Pușkov: refuzul vizei rusești pentru Nuland este un lucru firesc
24/05

MAE rus despre relația cu Moldova

Foto: TASS

Republica Moldova nu contribuie la dezvoltarea relațiilor cu Rusia, împiedicând deplasările cetățenilor ruși, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată de TASS.

”Constatăm o nouă demonstrație, de blocare artificială, de către autoritățile Moldovei, a deplasărilor cetățenilor ruși în această țară. Și, nu este vorba despre reprezentanți ai structurilor de stat”, a spus ea. ”Această practică nu poate genera nimic altceva decât neplăceri. Suntem convinși că asemenea acțiuni nu contribuie la o dezvoltare constructivă a relațiilor ruso-moldovenești”, a adăugat Zaharova.

În acest sens, ea a amintit că, la 15 mai, pe aeroportul din Chișinău, a fost reținut, ”pentru o discuție”, directorul societății ”Centrul Resurselor de Tineret”, Aleksei Liuțov. ”Mai ales că vizita lui fusese anunțată de Ambasada Rusă la MAE al Republicii Moldova”, a adăugat oficialul rus.

Potrivit spuselor sale, ”fără nici un motiv coerent și logic”, i-a fost interzisă intrarea, în țară, inclusiv șefului comisiei Camerei Civice, Aleksandr Malkevici și corespondentului cotidianului Komsomolskaia Pravda, Daria Aslamova.

”Mă interesează, în special, de ce nu i-a fost permisă intrarea Dariei Aslamova. Dacă ați considerat că, acolo, va pune întrebări incomode, citiți interviul pe care l-a luat șefului MAE rus, Serghei Lavrov. Acolo au fost, cu adevărat, întrebări incomode și o polemică dură, dar nu s-a întâmplat nimic, am supraviețuit”, a adăugat Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875049