Hot News
Minskul șantajează Moscova
25/05
Duma de Stat a evaluat consecințele demisiei Theresei May
26/05

Prima navă de croazieră a Rusiei, de cinci stele, a fost lansată la apă

Foto: aif.ru

Rusia este pregătită să lucreze atât cu actualul premier al Marii Britanii, Theresa May, cât și cu orice alt politician care va veni în locul ei, a declarat ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko.

Vreau, de la bun început, să spun că demisia anunțată a premierului și alegerea succesorului ei este o chestiune internă a Marii Britanii. În pofida faptului că May a avut o contribuție personală substanțială în degradarea relațiilor ruso-britanice, Rusia este gata să lucreze atât cu actualul șef al cabinetului britanic, până la plecarea ei de fapt, cât și cu orice alt politician care, ulterior, va prelua conducerea guvernului, ca urmare a procedurilor care se practică aici”, a spus diplomatul.

Iakovenko a atras atenția că Marea Britanie se află ”într-o situație dificilă, ba chiar fără precedent”. ”Este de la sine înțeles că atât ambasada, cât și misiunile diplomatice ale altor țări urmăresc cu atenție evoluția evenimentelor. Incapacitatea guvernului și a parlamentului de a lua o decizie, privind condițiile de ieșire din UE, prelungesc sentimentul de incertitudine care, din câte ne dăm seama, are un efect negativ asupra activității economice”, a continuat el.

”Acest lucru este valabil și pentru relațiile economice ruso-britanice. Deși cooperarea la nivel de corporații continuă și nu este amenințată de riscuri serioase, stabilirea unor noi legături comerciale și de investiții, în special la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii, este considerabil îngreunată de lipsa clarității privind condițiile în care se vor derula raporturile comerciale dintre Marea Britanie și restul lumii, după Brexit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114