Hot News
Kozak: Relațiile economice cu Moldova, aproape înghețate
04/06
O carte izvorâtă din marea teologie şi cultură rusă
04/06

Decretul prezidențial nu a fost îndeplinit

Foto: TASS

În 2018, ministerul Sănătății nu a îndeplinit decretul din mai, al președintelui Vladimir Putin, privind majorarea salariilor pentru personalul medical de nivel mic și mijlociu și nici nu a asigurat atingerea indicatorilor privind durata de viață, mortalitatea din cauze oncologice și calitatea actului medical, se arată într-un raport al Curții de Conturi, preluat de cotidianul Vedomosti.

Curtea de Conturi a constatat, de asemenea, nivelul scăzut de executare a cheltuielilor din programul de investiții al Ministerului Sănătății (68,9%) și al Serviciului federal privind drepturile consumatorilor și bunăstării populației (39,9%). În opinia experților Curții de Conturi, acest procent scăzut vorbește despre neajunsuri sistemice în planificarea cheltuielilor și într-un control defectuos al realizării programului.

În ziua învestirii sale, președintele Vladimir Putin a semnat, la 7 mai 2018, un decret privind obiectivele naționale și sarcinile strategice de dezvoltare a țării până în 2024. Documentul enumera, dintre obiective, creșterea duratei medii de viață a rușilor până la 78 de ani, majorarea salariilor pentru cadrele medicale cu 200% față de salariul mediu din diferite regiuni ale țării, reducerea la jumătate a gradului de sărăcie, amintește Vedomosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874993