Hot News
Corneliu Vlad: Se revigorează, în forme noi, “lumea a treia”?
04/06
Serghei Șoigu, despre noul satelit militar al Rusiei
05/06

Despre ce vor discuta Putin și Xi Jinping

Foto: TASS

În cadrul convorbirilor de la Kremlin, din 5 iunie, președinții Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, vor aborda chestiuni de actualitate din politica internațională, a anunțat consilierul prezidențial Iuri Ușakov. Liderul chinez se va afla, în perioada 5-7 iunie, în Rusia, într-o vizită de stat. El va mai participa la Forumul Economic International din St.Petersburg.

”În ceea ce privește tematica internațională, vor fi abordate cele mai actuale subiecte. Pozițiile Chinei și ale Rusiei în majoritatea problemelor de politică externă sunt fie apropiate, fie coincid total”, a spus responsabilul Kremlinului.

Dintre temele care vor fi supuse dezbaterii, Ușakov a indicat situația din Peninsula Coreeană. ”Moscova și Beijingul se pronunță activ în favoarea unei reglementări politice și diplomatice a problemei coreene, în favoarea formării unui mecanism de asigurare a păcii și securității în nord-estul Asiei. Se realizează o foaie de parcurs ruso-chineză. Altfel spus, Coreea constituie una dintre principalele teme”, a subliniat Ușakov.

Cei doi lideri intenționează, de asemenea, să facă un schimb de opinii, inclusiv în legătură cu Acordul de la Viena, privind dosarul nuclear iranian (Joint Comprehensive Plan of Action, n.r.). ”Rusia și China consideră că acest plan asigură, în mod eficient, programului nuclear iranian un caracter pașnic și că, în general, contribuie la regimul de neproliferare și, desigur, trebuie să funcționeze și mai departe”, a detaliat consilierul prezidențial.

În plus, Putin și Xi Jinping vor discuta despre Siria, despre situația din Venezuela, colaborarea din regiunea Asia-Pacific, dar și despre ”relațiile Rusiei și ale Chinei cu marile puteri occidentale, inclusiv cu SUA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052