Hot News
Putin a cerut să fie găsite alternative la confruntare
11/06
Corneliu Vlad: Eurasia și anglo-saxonii lucrează la formule proprii. Nu și Europa Unită
11/06

Ușakov: Ce așteaptă Rusia din partea Kievului

Consilierul presedintelui, Iuri Ușakov (stânga) și președintele Institutului Sistemului Economic Moondial din Moscova, Aleksandr Dînkin/ Foto: RIA Novosti

Noile autorități ale Ucrainei trebuie să dea un semnal clar privind disponibilitatea de a duce la îndeplinire Acordurile de la Minsk și de a întreprinde pași concreți în vederea realizării lor, a declarat consilierul prezidențial, Iuri Ușakov, la forumul științific Lecturile ”E.Primakov”.

”Încă nu este pace în sud-estul Ucrainei, populația din Donbass trăind, practic, sub stare de asediu. Noile autorități ucrainene trebuie să dea semnale clare privind disponibilitatea lor de a îndeplini Acordurile de la Minsk, dar , cel mai important este ca, prin fapte, să întreprindă pași corespunzători și concreți de realizare a acestor înțelegeri”, a spus consilierul președintelui rus.

În altă ordine de idei, Ușakov a declarat că, în ultimul timp, Rusia observă anumite semnale, din partea Statelor Unite, privind disponibilitatea de a stabili un dialog, inclusiv la nivel înalt, dar este nevoie și de fapte concrete. ”În ultimul timp, se întrezăresc unele semnale sau, să spunem altfel, aluzii din partea administrației SUA, în sensul stabilirii unui dialog pe mai multe direcții, inclusiv un dialog la nivel înalt. Ar fi de dorit ca aceste semnale să fie întărite de fapte concrete”, a spus reprezentantul Kremlinului.

El a mai spus că Rusia este îngrijorată de confruntarea în creștere, la nivel mondial, iar acțiunile Statelor Unite sunt deosebit de periculoase pentru securitatea internațională.

”Din păcate, tensiunea, atât în politică mondială în ansamblul ei, dar și în anumite regiuni, a continuat să crească”, a spus Ușakov, descriind evenimentele ultimului an. Potrivit afirmațiilor sale, ”ne îngrijorează în mod deosebit faptul că tendințele conflictuale negative afectează atât domeniul politic și diplomatic, cât și sfera economică și comercială, alături de domeniul militar și cel politic. Întregul sistem de control al armelor este amenințat”, a constatat Ușakov.

”Pașii întreprinși de conducerea SUA se bazează pe iluzia că au mână liberă în privința construcției militare, iar, pentru securitatea internațională, cheltuielile generate de o astfel de politică pot fi extrem de periculoase”, a afirmat consilierul prezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874969